Ndryshimi mes inspektimeve të "Edi Rama"

34 bytes removed ,  2 vjet më parë
→‎Jeta e hershme: saktesime datash me reference
(→‎Jeta e hershme: saktesime datash me reference)
 
=Jeta e hershme=
Edi Rama ka lindur më 4 korrik 1964 në [[Tirana|Tiranë]], është i biri i Skulptorit të Popullit [[Kristaq Rama]] i lindur në [[Durrësi|Durrës]] është një nga skulptorët më të njohur të kohës së tij, autor i disa monumenteve si Monumentet e Pavarsisë, monumentin e [[Shote Galica|Shote Galicës]] në [[Kukësi|Kukës]] dhe statujën e [[Monumenti Nëna Shqipëri|Nënës Shqiptare]] të vendosur në Dëshmorët Kombëtar Varrezat në Tiranë. (ish-pjesëtar i udhëheqjes së lartë komuniste në vitet 1980-të, anëtar i Presidiumit të Kuvendit Popullor të Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë) dhe mjekja Aneta Ramës (Koleka), e diplomuar në mjeksi nga fshati [[Vunoi]] në Vlorë<ref>[http://www.gazetadita.al/edi-rama-do-jete-deputet-i-vlores/ "Edi Rama do jetë deputet i Vlorës | Gazeta Dita"]. Gazetadita.al. </ref>, mbesambesë e [[Spiro Koleka|Spiro Kolekës]], ish-anëtar i Byrosë Politike të Partisë së Punës së Shqipërisë gjatë periudhës së diktaturës komuniste.
 
Edi Rama gjithashtu ka rrënjë familjare që kthehen në fshatin juglindor [[Dardhë]], pranë [[Korça|Korçës]]; pavarësisht nga rrënjët familjare që lidhen me besimin e krishterë ortodoks, vetë Rama u pagëzua katolik, jo ortodoks<ref>[http://dielli.al/lajme.php?id=77880&k=71 "Rama:Jam Katolik i pagëzuar (Rama:I am baptized Catholic)"] (Virtual). ''Dielli.al''. 5.9.2014. <q>“Për hir të së vërtetës unë nuk jam ortodoks, unë jam katolik nëse i referohesh pagëzimit</q></ref>. Sa i përket bindjeve personale, ka deklaruar se "Unë nuk praktikoj asnjë besim tjetër përveç vetë dhe njerëzve të tjerë, por unë nuk besoj se ekzistenca ose mosekzistenca e Zotit është një çështje që mund të zgjidhet ndonjëherë nga të vdekurit .<ref>[https://www.facebook.com/notes/edi-rama/shqip%C3%ABria-vend-i-mir%C3%AB-p%C3%ABr-zotin-e-t%C3%AB-gjith%C3%ABve-dhe-t%C3%AB-gjitha-fet%C3%AB/10152564924408582 "Edi Rama: "Unë nuk praktikoj besim tjetër, përveç atij tek vetja dhe tek njerëzit, por nuk besoj se sidoqoftë eksiztenca ose jo e Zotit është një çështje që mund të zgjidhet ndonjëherë nga të vdekshmit"]</ref>
463

edits