Ndryshimi mes inspektimeve të "Metri"

4 bytes added ,  2 vjet më parë
v
* [[1983]]: shpejtësia e dritës: rruga që kalon drita në vakum brenda një sekonde (vlen edhe tani)
 
== ShumfishatShumfeishat dhe nënfishat e metrit ==
 
Në praktikë përdoren nënfishat (njësitë më të vogla) dhe shumfishat e metrit (për njësi më të mëdha se metri).
* [[Atometri]]: 1 am = ... = 10<sup>−18</sup> m
 
== Metri dhe njësitnjësite e tjera ==
1&nbsp;km = 1000 m
Anonymous user