Ndryshimi mes inspektimeve të "Lufta e Kosovës"

Gabime drejtshkrimore, sqarime në disa vende
v
(Gabime drejtshkrimore, sqarime në disa vende)
}}
 
'''Lufta e Kosovës''' ishte një konflikt i armatosur në [[Kosovë]] që filloi në [[28 shkurt]] të vitit [[1998]], pas sulmit jugosllav në fshatëratfshatrat Likoshan dhe Qirez në Drenicë të Kosovës, deri në [[11 qershor]] [[1999]].
 
Lufta u zhvillua mes forcave të [[Konfederata Serbia dhe Mali i Zi|Republikës Federale të Jugosllavisë]], ''(në atë kohë, Konfederata e Serbisë dhe Malit të Zi)'' dhe [[Ushtria Çlirimtare e Kosovës|Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës,]] me ndihmë ajëroreajrore nga [[NATO]], ''(nga 24 marsi 1999)'', dhe mbështetje tokësore nga [[Ushtria shqiptare]].<ref>{{cite book|title=NATOs Air War for Kosovo A Strategic and Operational Assessment, Page 53|author=Benjamin S. Lambeth}}</ref>
 
Në këtë luftë u dëbuan 800,000 shqiptarë nga territoret e tyre, u vranevranë 15,000 persona, nga të cilët 2,400 luftëtar të [[UÇK]]-së e të tjerët civilëqytetarë të thjeshtë. Gjatë luftës janë zhdukur rreth 5,000 njerëz, fati i shumicës prej tyre është zbardhur deri në vitin 2007, por i madh ka mbetur numri i rasteve të pasqaruara.
 
== Prapaskena ==