Ndryshimi mes inspektimeve të "Juri Gagarini"

Gabime drejtshkrimore
(Gabime drejtshkrimore)
'''Yuri Gagarin''' u lind në fshatin Klushino pranë Gzhatsk më [[9 mars]] [[1934]], i lindur nga Alexey Ivanovich Gagarin (babai) dhe Anna Timofeyevna Gagarin (nëna), thuhet se Alexey ishte nje zdrukthtar, ndersa Anna nje lexuese e pangopur. Yuri ishte i treti nga të katërtit fëmijët, ndërsa prindërit e tij kan punuar në një ferm. Ashtu si miliona njerëz në Bashkimin Sovjetik, familja Gagarin ka vuajtur gjatë pushtimit nazist në Luftën e Dytë Botërore.
 
== Karriera e tij ne AjrforcatForcat sovjetikeAjërore Sovietike ==
Në rininë e tij, Gagarin u bë i interesuar për hapësirën ​​dhe planetet. Pas studimeve për një vit në një shkollë profesionale teknike në Lubertsi, Gagarin u zgjodh për trajnim të mëtejshëm në një shkollë të mesme teknike në Saratov. Ndërkohë, ai u bashkua me "Klubit te Fluturimit". Në vitin 1955, pas përfundimit të shkollimit të tij teknik, ai hyri në stërvitje ushtarake të fluturimit në Shkollën e pilotimit në "Orenburg". Ndërkohë që ka ai u takua Valentina Goryacheva, të cilë ai u martua në vitin 1957.
 
Në vitin 1960, pas procesit të kërkimit dhe përzgjedhjes, Yuri Gagarin u zgjodh mes 19 pilotëve të tjer për programin e hapësirës sovjetike. Gagarin u zgjodh më tej për trajnimin e një grupi elitë të njohur si "Soçi Gjashtë" nga të cilat kozmonautët e parë të programit Vostok do të zgjidhen. Gagarin dhe Kozmonautët të tjerë të mundshëm iu nënshtruan eksperimenteve të dizajnuara për të provuar durimin fizik dhe psikologjik, ai iu nënshtrua edhe trajnimeve për fluturimin e ardhshme. Nga njëzet të zgjedhurit, u zgjodhen Yuri Gagarin dhe German Titov për shkak të performancës së tyre në trajnim.
 
== Fluturimi në hapsirëHapësirë ==
Më [[12 prill]] [[1961]], në bordin e anijes kozmike "Vostok 3KA-3", Gagarin u bë njeriu i parë që udhëtoi në hapsirë​​, dhe i pari që e përshkoi orbitën e tokës.
Ai gjatë daljes nga atmosfera ndiente ndryshime në peshën e tij, dhe i dukej vetja sikur i varur për shkak të shtypjes atmosferike.Ai tregoi që gjatë udhëtimit këndoi disa këngë patriotike rusisht.
 
== KrishteKritika ==
Kur erdhi ne tokë. Ne nje intervist te dhën per nje televizion. Ai tha që nuk kishte par kurrfar zoti atje lart. Më pas gagarin more kritika te medha nga kisha.