Ndryshimi mes inspektimeve të "Evropa Qendrore"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v (U kthye versioni 1650061 i bërë nga Antonyahu (diskutimet))
v
 
== Hidrografia ==
Ujërat e Evropës së mesme u takojnë tre pellgjeve detare : të Detit të Veriut, atij Baltik dhe atij të Detit të Zi. Të gjitha rrjedhat ujore të cilat janë të orientuara kah jugu dhe juglindja i takojnë pellgut të Detit të Zi, të cilat janë : Danubi me degët e veta rab, Sava, Tisa, Morava e Çekisë, ndërsa pellgut të Detit Verior i takojnë rrjedhat ujore siq janë : Laba, Vezer dhe Rajna. Rrjedhat nmë të rëndësishme të cilat i takojnë pellgut të Baltikut janë : Odra dhe Vistulla.
 
Sa i përket liqeneve më i madhi është [[Liqeni Ballaton]] në [[Hungari]], mandej liqenet e Alpeve siç janë : ai i [[Liqeni i Bodenit|Bodenit]], dhe i [[Liqeni i Zhenevës|Zhenevës]].