Ndryshimi mes inspektimeve të "Mehmed Ali Pasha"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
'''Mehmed (Mehemed) Ali PaschaPasha''', i lindurnjohur si Ludwigfolklorin Karldhe Friedrichhistoriografinë Detroit,shqiptare (haset'''Mehmed edhepashë me emrin Carl Detroy)Maxharri''' (*Magdeburg, 18. nenetornëntor 1827 ne- MagdeburgGjakovë, Preußen; † 7. shtator 1878) inka [[Gjakova]],qenë nemarshall [[Kosovë]])i ishte një marshallPerandorisë otomanOsmane me origjinëprejardhje franko-gjermane.
 
== Biografia ==
U lind Ludwig Karl Friedrich Detroit (haset edhe me emrin Carl Detroy).
 
Pas Kongresit të Berlinit Mehmed Aliu u dërgua menjëherë në zonën kufitare ndërmjet Malit të Zi dhe Shqipërisë, për të shtypur një kryengritje. Në moshën 50 vjeç Mehmet Ali Pashës në Gjakovë (Kosovë) tani vrarë më 7 shtator 1878 nga ana e kryengritësve shqiptarë të udhëhequr nga [[Sulejman Vokshi]] Ky moment njihet ne historine shqiptare me emertimin "[[Aksioni i Gjakovës]]"
122

edits