Ndryshimi mes inspektimeve të "Felis"

29 bytes added ,  2 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
Studimet gjenetike tregojnë se Felis, Otocolobus dhe Prionailurus dalluan nga paraardhësi i Euroazisë rreth 6.2 milion vjet më parë dhe se speciet Felis u ndanë nga 3.04 në 0.99 milion vjet më parë.<ref name="Johnson">{{Cite journal |doi=10.1126/science.1122277 |volume=311 |issue=5757 |pages=73–77 |title=The Late Miocene Radiation of Modern Felidae: A Genetic Assessment |journal=Science |year=2006 |pmid=16400146 |last=Johnson |first=W. E. |last2=Eizirik |first2=E. |last3=Pecon-Slattery |first3=J. |last4=Murphy |first4=W. J. |last5=Antunes |first5=A. |last6=Teeling |first6=E. |last7=O'Brien |first7=S. J. |bibcode = 2006Sci...311...73J }}</ref><ref name=Pecon-Slattery>{{cite journal |author1=Pecon-Slattery, J. |author2=O'Brien, S. J. | year = 1998 | title = Patterns of Y and X chromosome DNA sequence divergence during the Felidae radiation | journal = Genetics | volume = 148 | issue = 3 | url=http://www.genetics.org/cgi/content/full/148/3/1245 | pages = 1245–1255 | pmid = 9539439 | pmc = 1460026}}</ref>
 
==Referencat==
 
{{Reflist}}