Ndryshimi mes inspektimeve të "Felis"

506 bytes added ,  2 vjet më parë
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
Emri i përgjithshëm Felis do të thotë "mace" në latinisht. Termi "feline" rrjedh nga felinus.{{citation needed}}
 
==Karakteristikat==
 
Llojet e Felis kanë kafka të larta dhe të gjera, nofka të shkurtra dhe veshë të ngushtë me tufte të shkurtra, por pa ndonjë njolla të bardha në anën e pasme të veshëve. Bebja e syrit duket si një çarje vertikale.
<ref>{{cite book |author=Valpy, F. E. J. |year=1828 |title=An Etymological Dictionary of the Latin Language |chapter=Felis |chapterurl=https://archive.org/stream/anetymologicald00valpgoog#page/n178/mode/2up |location=London |publisher=A. J. Valpy}}</ref>
 
==Referencat==