Ndryshimi mes inspektimeve të "Felis"

1.006 bytes added ,  2 vjet më parë
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
Llojet e Felis kanë kafka të larta dhe të gjera, nofka të shkurtra dhe veshë të ngushtë me tufte të shkurtra, por pa ndonjë njollë të bardhë në anën e pasme të veshëve. Bebja e syrit duket si një çarje vertikale.<ref>{{cite book |author=Valpy, F. E. J. |year=1828 |title=An Etymological Dictionary of the Latin Language |chapter=Felis |chapterurl=https://archive.org/stream/anetymologicald00valpgoog#page/n178/mode/2up |location=London |publisher=A. J. Valpy}}</ref>
 
==Taksonomia==
{{cladogram|align=left|title=
|caption=The ''Felis'' lineage<ref name="mattern2000">{{cite journal|last1=Mattern|first1=M.Y.|last2=McLennan|first2=D.A.|title=Phylogeny and speciation of felids|journal=Cladistics|date=2000|volume=16|issue=2|pages=232–53|doi=10.1111/j.1096-0031.2000.tb00354.x}}</ref>
|cladogram={{clade | style=font-size:90%;line-height:100%;width:300px;
|1={{clade
|label1=''Felis''
|1={{clade
|1=[[Macja e xhunglës]] (''F. chaus'')
|2={{clade
|1=[[Macja me këmbë të zeza]] (''F. nigripes'')
|2={{clade
|1=[[Macja e egër Evropiane]] (''F. silvestris silvestris'')
|2=[[Macja e rërës]] (''F. margarita'')
|3={{clade
|1=[[Macja e egër Afrikane]] (''F. silvestris lybica'')
|2=[[Macja|Macja shtëpiake]] (''F. catus'')
}}
}}
}}
}}
}}
}} }}
{{clear|left}}
 
==Referencat==