Dallime mes rishikimeve të "Feliformët"

36 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Miacoidae janë të ndarë në dy grupe: miacids, me një plotësues të plotë të molars, dhe viverravines me një numër të vogël molars dhe carnassials më të specializuara. Këto dallime dentare ngjajnë dallimin midis Caniforms (me dhëmbë më shumë) dhe Feliforms (me më pak dhëmbë), por kjo nuk mund të thotë linjat evolucionare.<ref name="Wesley‐HuntFlynn2005">{{cite journal|last1=Wesley‐Hunt|first1=Gina D.|last2=Flynn|first2=John J.|title=Phylogeny of the carnivora: Basal relationships among the carnivoramorphans, and assessment of the position of ‘miacoidea’ relative to carnivora|journal=Journal of Systematic Palaeontology|volume=3|issue=1|year=2005|pages=1–28|issn=1477-2019|doi=10.1017/S1477201904001518}}</ref> Mendohej se [[Viverravidae]] ishte bazë për feliformët. Megjithatë, studimet e fundit sugjerojnë se ky nuk është rasti (Wesley-Hunt dhe John J. Flynn 2005).
 
Në Eocen e Mesme (rreth 42 milion vjet më parë), miacoidae filluan të degëzojnë në dy grupe të dallueshme të rendit Carnivora: Feliforms dhe Caniforms.<ref name="Wesley‐HuntFlynn2005" /> Prekurorët mishik në Feliformët e mbetur mbetën në pyll-banorë, arboreal ose gjysmë-arboreal, ndërsa prekursorët Caniform ishin më të lëvizshëm, gjuetarët oportuniste. Ndërsa është e qartë se Feliformët e parë u shfaqën në këtë kohë, nuk ka paraardhës të qartë të përbashkët të familjeve Feliform në të dhënat fosile.<ref name="Taxonomic reference 1" /> Si banorë pyjorë, Feliformët e hershëm ishin subjekt i dekompozimit më të shpejtë në mungesë të materialeve sedimentare, duke rezultuar në hendeqe të mëdha në të dhënat fosile.<ref name="Ewer1973">{{cite book|author=R. F. Ewer|title=The Carnivores|url=https://books.google.com/books?id=IETMd3-lSlkC&printsec=frontcover#v=onepage&q=feloidea&f=false|year=1973|publisher=Cornell University Press|isbn=0-8014-8493-6}}</ref><ref name=Turner />
 
===Pema filogjenike===