Ndryshimi mes inspektimeve të "Qytetari"

10 bytes added ,  2 vjet më parë
v
Kam zëvendësuar tre terma të huaj me terma në gjuhën shqipe.
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 79.106.209.107) dhe riktheu rishikimin 1622371 nga Tytuu)
v (Kam zëvendësuar tre terma të huaj me terma në gjuhën shqipe.)
'''Qytetar''' është personi, bartës i lejes së qëndrimit, të lëshuar nga autoriteti kompetent, që
është validee vlefshme për territorin e një shteti ose personi i kualifikuar si refugjat ose si viktimë e
huaj e trafikimit, në pajtim me ligjet përkatëse.. <ref name=KK200438>LIGJIN PËR TË DREJTAT DHE PËRGJEGJËSITË E QYTETARËVE NË
KUJDESIN SHËNDETËSOR [http://www.assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2004_38_al.pdf Në amëzën assembly-kosova.org]</ref>
== E drejta shëndetsore ==
Çdo qytetar ka të drejtë, për kujdes shëndetësor që është i kushtëzuar me gjendjen e
tij të shëndetit. Kujdesi shëndetësor duhet të jetë adekuati përshtatshëm, me qasje në vazhdimësi për të
gjithë dhe pa diskriminim.
 
Qytetari mund të lihet që të presë për kujdes shëndetësor vetëm për shkaqet dhe për periudhën e arsyeshme të kohës, që nuk e rrezikon jetën e tij dhe në rast se qytetari është vendosur në listën e pritjes, ai duhet të informohet për shkakun e pritjes, për terminintakimin kur mund t’i ofrohet shërbimi, si dhe për pasojat e mundshme të kësaj pritje.
 
Rendi i qytetarëve në listën e pritjes, si dhe zgjedhja në bazë të saj, duhet të
kufizimeve mbi [[fshehtësia profesionale|fshehtësinë profesionale]].
 
'''E drejta e dinjitetindinjitetit njerëzor'''
Gjatë trajtimit mjekësor duhet të respektohen: dinjiteti, jeta private, integriteti
personal dhe bindjet religjioze të qytetarit dhe gjatë ofrimit të shërbimeve shëndetësore, qytetarit mund t’i kufizohet ushtrimi i të drejtave, vetëm për periudhën e kohës, në masën dhe në mënyrën e përcaktuar me ligj, kushtëzuar nga gjendja shëndetësore e tij.