Ndryshimi mes inspektimeve të "Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës"

ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
{{Infobox Non-profit
| name = Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës dhe Burimeve Natyrore (BNRN)
| image = [[File:IUCN logo.svg|centre]]
| founded_date = 5 tetor 1948; 69 vjet më parë si BNRN
| type = [[Organizata ndërkombëtare|Organizatë ndërkombëtare]]
| focus = Ruajtja e natyrës
| location = {{flagicon|Switzerland}} [[Zvicra]]
| website = [https://www.iucn.org www.iucn.org]
}}
 
'''Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës''' ('''BNRN''', zyrtarisht '''Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës dhe Burimeve Natyrore''') është një organizatë ndërkombëtare që punon në fushën e ruajtjes së natyrës dhe përdorimit të qëndrueshëm të burimeve natyrore. Ai është i përfshirë në grumbullimin e të dhënave dhe analizat, hulumtimet, projektet në terren, avokimin dhe arsimin. Misioni i BNRN është të "ndikojë, inkurajojë dhe ndihmojë shoqëritë në mbarë botën për të ruajtur natyrën dhe për të siguruar që çdo përdorim i burimeve natyrore të jetë i barabartë dhe ekologjikisht i qëndrueshëm".
 
Gjatë dekadave të fundit, BNRN ka zgjeruar fokusin e saj përtej ekologjisë së ruajtjes dhe tani përfshin çështje që lidhen me zhvillimin e qëndrueshëm në projektet e tij. Ndryshe nga shumë organizata të tjera ndërkombëtare mjedisore, BNRN nuk synon të mobilizojë publikun në mbështetje të ruajtjes së natyrës. Ajo përpiqet të ndikojë në veprimet e qeverive, të biznesit dhe palëve të tjera të interesit, duke siguruar informacion dhe këshilla dhe duke ndërtuar partneritete. Organizata është më e njohur për publikun e gjerë për hartimin dhe botimin e [[IUCN|Listës së Kuqe të BNRN të Specieve të Kërcënuara]], që vlerëson statusin e ruajtjes së specieve në mbarë botën.