Ndryshimi mes inspektimeve të "Diskutim:Ballaban Pasha"

:::::::Bera ca ndryshime. Qofte Zefi qofte cdo burim tjeter i besueshem mund te futet tani ne hyrje, pasi artikulli flet vete sesi Ballabani drejtoi masakra ku 14 mije veta jane vrare e therur, apo hedhur nga malet per t'i shpetuar shpates osmane apo asaj renegate. Nuk ka nevoje te perdorim Zefin verbatim, po faktet jane fakte. Mendoj qe numri i 14000 te masakruarve duhet futur ne hyrje. --[[Përdoruesi:1l2l3k|1l2l3k]] ([[Përdoruesi diskutim:1l2l3k|diskutimet]]) 19 korrik 2018 18:51 (CEST)
::::::::Nje gje tjeter: versioni i tanishem i artikullit eshte me teper i drejtuar nga aktivitetet e Skenderbeut sesa nga ato te Ballabanit, dhe jam fajtor edhe vete per kete. Po nuk kam zgjidhje tjeter ne mungese te burimeve per Ballabanin: burimet per Skenderbeun jane 1000 here me shume sesa ato per Ballabanin, dhe burimet per Skenderbeun flasin per veprimet e tij eksluzivisht qe te mundi Ballabanin, pra ky i fundit eshte i mbuluar ne artikull ne menyre indirekte. Nuk eshte shume i bukur per t'u lexuar, dhe per kete do ishte mire te futeshin burime pro-osmane. Po jane shume veshtire per t'u gjetur, te pakten per mua.--[[Përdoruesi:1l2l3k|1l2l3k]] ([[Përdoruesi diskutim:1l2l3k|diskutimet]]) 19 korrik 2018 19:04 (CEST)
:::::::::Po më perçude bindshem ky pashaportizimi '''Qofte Zefi qofte cdo burim tjeter i besueshem''', ergo, Zefi i besueshem? Kush zoteron aq nga botekuptimi i Ballabanit sa t'i konsiderohet bashkeatdhetare ata qe vrau? Prape mbivendosje, projeksione? Frasheri qe i beka te gjithe shqiptare, dhe renegate, pra kristalizon vetedijen arberore si dicka te vendosur me themele, nderkohe qe arber kishte deri ne Atike dhe me se shumti deri vone indentifikoheshin si ''rum'' ortodoksit, pra romake? Por se paku mund te thuhet se vjen pak era Bizant vs Osman tashme artikulli. --[[Përdoruesi:Lludha|Lludha]] ([[Përdoruesi diskutim:Lludha|diskutimet]]) 19 korrik 2018 20:03 (CEST)
584

edits