Ndryshimi mes inspektimeve të "Vuthaj"

15 bytes removed ,  2 vjet më parë
v (përmirsim i disa gabimeve gramatikore dhe disa detajeve te vogla)
== Gjeografia ==
 
Këto troje përfshijnë një territor pak a shumë të madh me lugina e vende bujqësore, me bjeshkë livadhe dhe gerdhegardhe nga Burimi i Valbones deri tek Burimi e Ali Pashe Gucisë, nga liqeni i shtarës deri tek Guri i Gjon Bales, nga Guri i Sahatit deri tetek shkalla e Vuthit.
 
TrevaTrojet Vuthjane përbëhen nga këto vendbanime (fshatra) të përhershme : Valbona, Katuni i Epërm (sipërm), Ceremi, GjonBalajt, Qosajt, Kukajt, Hakajt dhe Zabeli.
 
Është pjesë përbërëse e Kelmendit të hershëm. Kufizohet me treva të tjera shqiptare : Malësia e Gjakovës, Dukagjinin, Bjeshkët e Kelmendit të Gurit, Gucinë dhe Plavën.
 
Prandaj themi se kjoky trevëvend përbëhet nga një territor kompakt, me bjeshkë e vrrimale të lidhura në mes tyre.
 
== Ekonomia ==