Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Kuvendi/Arkivi 12"

ska përmbledhje të redaktimeve
[http://sq.wikipedia.org/wiki/Lista_e_kryeqyteteve]
 
[[Përdoruesi:Irvi Hyka|Irvi Hyka]]
 
== [[Fundi i botës]] -- artikull perfekt?? ==
 
=== Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë ===
#{{PËR}} - Sepse emri ndërkombëtarë është '''Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë''' ose '''IRJM'''. Vetë ky shtet prezantohet kështu. për më tepër shikoni tek [http://sq.wikipedia.org/wiki/P%C3%ABrdoruesi_diskutim:Eagleal] --[[Përdoruesi:Irvi Hyka|Irvi Hyka]] 7 Korrik 2010 11:33 (CEST)
#{{PËR}} - Ndërkombëtarisht njihet ende kështu '''Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë''' ose '''IRJM'''. FYROM kjo eshte nje çështje e korrekteses politike ne nuk mund të shkojme sipas politike qe bën iks apo ypsilon politikan. Shqipëria njihet si Albania megjithese shqipetaret i thonë Shqipëri--[[Përdoruesi:Sankt Georg|Sankt Georg]] 8 Korrik 2010 14:49 (CEST)
#{{PËR}} - Boll me nje politike te nenshtruarish. Duhet ti themi te vertetat ashtu si jane--[[Përdoruesi:Flokarti|Flokarti]] 8 Korrik 2010 17:02 (CEST)
Mikullovc, unë nuk kamë njohuri aktuale se cilat shprehje përdoren në tekstet mësimore. Cilat përdoren në tekstet mësimore janë të sakta për ne.--[[Përdoruesi:Kurreshtja|Kurreshtja]] 8 Korrik 2010 16:51 (CEST)
 
:Jo vetëm ajo Mikullovc, por IrviI, edhe pse se ka shkruar te votimi, po inkludon edhe terme si ''sllavo-maqedonasit'' në çdo artikull ku flitet për Maqedoninë apo Maqedonasit modernë. Kështu që nëqoftëse rizultati i votimit del pro IRJM, atëherë në çdo vënd ku flitet për RP, maqedonasit, etj, do ta zëvëndosojë me sllavo-*. ''IrviI, neqoftese nuk eshte keshtu sqaroje''. —<small style="background:#000">'''&nbsp;&nbsp;[[User:Eagleal|<span style="color:#fff">eagle</span>]][[User talk:Eagleal|<span style="color:#fff;background:#f00">al</span>]]&nbsp;'''</small> 8 Korrik 2010 19:10 (CEST)
 
:Gjëja tjetër: nuk di nëqoftëse të quhet votimi i MacedonianBoy dhe Local hero, pasi asnjëri nga ata nuk është shqipëfolës (automatic translations). (basically you're don't speak Albanian, and since this is a concern to Albanian speaking locals, I don't know if your vote should be taken in consideration; other then Macedonia-related articles, you don't have any substancial edits for this community). —<small style="background:#000">'''&nbsp;&nbsp;[[User:Eagleal|<span style="color:#fff">eagle</span>]][[User talk:Eagleal|<span style="color:#fff;background:#f00">al</span>]]&nbsp;'''</small> 8 Korrik 2010 19:16 (CEST)
:You don't have to fiel sorry, you have to prof thate. You have a lot too do in McWikipedia.--[[Përdoruesi:Kurreshtja|Kurreshtja]] 8 Korrik 2010 20:33 (CEST)
 
::Më falni për vonesën e kthimit të një përgjigje. Jam shum dakord me Eagleal për atë çka thotë. Unë besoj se me të vërtetë duhet të ndërhyrë vetëm tek projekti i shtetit dhe jo tek projekte të tjera si gjuha, etina etj. ky është gabimi imë dhe kërkoj falje nëse kam bërë këtë ndërhyrje. Duke moderuar qëndrimin timë them se emërtimi i shtetit duhet të jetë ai që përdoret ndërkombtarisht pra '''Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë''' ndërsa për artikujt e tjerë si gjuha jam dakord ta ndryshoni dhe ti hiqni specifikimin "sllav" megjithse nuk duhet harruar që për çdo artikull duhet shkruhet që kjo gjuhë ska të bëjë me maqedonishten reale, pra atë antike. Megjithse nga shum është marr si term fyes ky nuk duhet të kuptohet aspak i tillë sllavët janë një nga popujt më të nderuar të historisë dhe unë se përdorë për fyerje thjesht për specifikim që njerëzit të mos ngatërrohen. Për sa i përket gjuhës siç e kam theksuar gjuha që duhet të përdoret këtu është '''shqip''' dhe vetëm shqip. Mikullovc e sqaroj se shtet që ju keni lartë përmendur kanë emrat e tyre kushtues me të cilat ato vetë prezantohen (shembull në shum takime bilaterale Republika Islamike e Iranit prezantohet me emrin Iran dhe këtë e kanë pranuar të gjithë plus duhet parë kushtetuta e Iranit dhe emri përfaqësues i tijë diplomatik në organizatat ndërkombëtare, ne nuk mund të themi pse Shqipëria squhet Republika e Shqipërisë pasi vetë shteti ynë e ka të mirë përcaktuar elementet e prezencës, një italian një ditë më pyeti pse Albania dhe jo Shqipëria kjo është e thjesht pasi Kuvendi ynë ka miratuar një ligj i cili është njohur nga të gjithë për theksimin e identitetit tonë që të mbahet po ai emër në arenën ndërkombëtare, rasti i vetëm që mudn të diskutohet janë Birmania dhe Maqedonia në botë vetëm këto dy vende kanë problem emri, në qoftëse doni ngrejm ktë stad diskutimi edhe për Birmanin ose Mianmari). Kurreshtja i them që në ditët e sotme të gjithë përdorin termin '''Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë''' madje mund të shkoj edhe tek web sitin i ministris tonë të punëve të jashtme (Shqipërisë) tek sektori Përafaqësitë diplomatike ku shkruhet '''IRJM''' dhe jo Maqedoni. Duhet të ndajë ato që janë të pranushme dhe ato që s'janë të pranushme, ato që përdorin këtë emër që ju thoni që s'përdoret jam unë në pikë të parë, Presidenti i Repulikës, Kryetari i Këshillit të Ministarve, ministrat, deputetët e kuvendit (që janë edhe përfaqësuesit e 3.4 milon shqiptarve, Kryetari i Kuvendit, ambasadorët madje mund të them se edhe noterët madje edhe ju do jeni të deytruar të firmosni dhe përdorni emrin IRJM nëqoftëse doni të lidhni një kontrat apo të nënshkrani diçka me një shtetas nga Shkupi *më falni për shebullin banal që përdora. E papraueshme është që gjuha të quhet edhe maqedonish, etnia edhe maqedone sapër elementët që kanë të bëjnë me shtetin gjërat ndryshojn flamuri, stema dhe emri i shtetit duhet të mbete '''IRJM''' ky është qëndrimi imë edhe pse mund të them disi më i moderuar se ai i mëparshme. Besoj se kështu çështja mund të zgjidhet me neutaralit. '''Falenderoj të gjithë ato që kanë votuar për propozmin që unë kam sjellë''' Miqësisht nga [[Durrësi]]--[[Përdoruesi:Irvi Hyka|Irvi Hyka]] 8 Korrik 2010 22:16 (CEST)
 
:::Edhe dika tjetër për MacedonianBoy këtu flitet shqip për ironi të fatit në 12 Jaran 2010 shum kohë më përpara se unë të merrja këtë iniciativ ky zotëri më kritikoj pse unë flisja shqip tek diskutimet nuk e mbaj mend rasitin ndoshta i kam shkruar diçka një miku timë shqiptarë nga Tetova por e pash sot seç kisht shkruajtur dhe është me të vërteë për të qeshur. Bëjë çfraë them unë mos bëjë si bëjë unë. Shikoni tek profili imë tek wiki i MacedonianBoy [http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80_%D1%81%D0%BE_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA:Irvi_Hyka] "Do not bottler me here, write on the Albanian.--Никола Стоіаноски 17:27, 12 јануари 2010 (UTC)" si thoni ju a kanë më për të folur MacedonianBoy pas gjitha atyre që bënë!!! Zbulova edhe dika tjetër në wikin anglez edhe shteti vetë njihet si Mianmar ato vendosin Burma [http://en.wikipedia.org/wiki/Burma] është i njëjti rast. Wikipedia nuk mund të veproj për të njëjtën kauz me dy qëndrime. Wikipedia Fondacion duhet të jetë koherentë që për të dy shtet të përdoretn qëndime të ndryshm (shkurt njëri trajtohet si i nënë e tjetri si i njerkës) ja se si vepron wikipedia angleze --[[Përdoruesi:Irvi Hyka|Irvi Hyka]] 8 Korrik 2010 22:23 (CEST)
 
::::Një pyetje për Eagleal se nuk jam shum i qartë pasi nuk e di këtë pjesë të rregullores. A pranohen votat e jo shqipfolësve në Sq Wikipedia?--[[Përdoruesi:Irvi Hyka|Irvi Hyka]] 8 Korrik 2010 22:25 (CEST)
 
@Sankt Georg, 'FYROM' is absolutely not the most popular name globally; roughly 130 countries recognise Macedonia by its constitutional name.
:Exactly. Wikipedia bases name conventions on trends/popularity, and the most popular one is ROM, not FYROM. I'm not against using FYROM in the main article, since legally it's the proper name.
:However, I guess we won't take in consideration your votes. Finally, in 2010 when you talk about Macedonia, you probably are talking about the Modern not the Ancient one.
:Since Irvi wrote this: ''megjithse nuk duhet harruar që për çdo artikull duhet shkruhet që kjo gjuhë ska të bëjë me maqedonishten reale, pra atë antike'', which is not correct. Actually for most people the real Macedonia is the existing one, not the ancient one (beware of POV). —<small style="background:#000">'''&nbsp;&nbsp;[[User:Eagleal|<span style="color:#fff">eagle</span>]][[User talk:Eagleal|<span style="color:#fff;background:#f00">al</span>]]&nbsp;'''</small> 9 Korrik 2010 02:44 (CEST)
 
::Then if Wikipedia bases name conventions on trends/popularity the title should stay at 'Republika e Maqedonisë'. Who determined that 'IRJM' is the legal name? Wikipedia is not the UN. Whether my vote counts or not seems to make no difference; the folks on this Wikipedia have something against the Republic of Macedonia, even though some of them live there. [[Përdoruesi:Local hero|Local hero]] 9 Korrik 2010 03:26 (CEST)
Vazhdoj të mos kuptoj se si flitet një gjuhë e huajë në Sq wikipedia. Nëse vazhdohet kështu atëherë unë do të propozoja që të fillohet të fliten edhe japonishtja, turqishtja, frëngjithtja. Kjo është e pa lejushme dhe kundrejt çdo standarti të Wikipedias Sq. Këtu flitet vetëm '''SHQIP'''. Unë nuk kuptoj se se çdo të thotë POV ku unë kam thënë vetëm të vërtetën. Gjuhologë nga instituti francez i shkencave në Parisë kanë pohuar me miljarda herë që duhet të bëhet diferenc midis "maqedonishtes" së sotme me atë antike. "Maqedonishtja" e sotme është një gjuhë sllave gati e njëjtë me atë bullgare dhe është e drejtë specifikimi i kësaj gjuhe dhe prejardhja. Për studjuesit frëng "maqedonishtja" e sotme ka një status të përafërt me gjuhën serbo-kroate, pra ato përcaktojn për këtë gjuhë statusin e përbashkët bullgaro-sllavomaqedone për këtë gjuhë.
 
Çështja e emrit të shtetit është një çështje e mbydhur tashmë. Emri real është '''Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë''', administratori mund të bëjë një përcjellim që edhe njerëzit që kërkojn me emrin "Republika e Maqedonisë" automatikisht të çohenë te IRJM. kështu çështja e trendit zgjidhet. Raste të tilla kemi plotë madje edhe në sq wiki [[Roma]] mund të kërkohetë edhe si [[Rome]] dhe faqja është e njëjtë. Vendet ku mund të tolerohet emri i këtillë janë vetëm etnia Maqedone dhe gjuha maqedone, ndërsa të gjitha ato që kanë të bëjnë me shtetin si emri i shtetit, flamuri, stema, gjeografia, historia, ekonomia dhe demografia të mbten me emrin real të shtetit '''Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë''' me aq sa shoh kjo është edhe dëshira e shqiptarve që me votën e tyre të lirë janë shprehur pro '''IRJM''' --[[Përdoruesi:Irvi Hyka|Irvi Hyka]] 9 Korrik 2010 14:27 (CEST)
 
@Local hero I like to support [[IRJM]]. "''I'm a bit surprised since you claim to be from Struga''" I'm from Struga, f.Ladorisht.--[[Përdoruesi:Liridon|Liridon]] 9 Korrik 2010 15:00 (CEST)
 
Ja tek erdhi edhe hakmarrja sllave [http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE] për sllavomaqedonët respektimi i të drejtës ndërkombëtare është nulë. Edhe pse [[IRJM]] e njeh Kosovën ata e trajtojn atë më keqë se dhe vetë wikipedia serbe. ky është modifikimi i rradhës se si një çështje që po diskutohet një GJND ata japin verdiktin e tyre që është kundër çdo norme. Kanë heque edhe flamurin dhe e trajtojn as si serbët por më keqë duke pasur që stil alla Milloshviç të të shkruajturit kundër Kosovës. Zotrit nuk respektojn verdikitn e 22 korrikut pasi kanë pasuar atë duke marrë një nocion hakmarrje kundrejt nesh është e turpshme të mendosh pasi ne nuk po i trajtojm me hakmarrje por mbështesim standartin ndërkombëtare. Shqiptarët duhet të kuptojnë se qëllimet irridentiste të tyre janë të papranueshme. Arikulli i rimodeluar nga MacedonianBoy dhe shokët e tijë. Turpë për sllavët që kanë nocion hakmarrje dhe nuk respektojn normat ndërkombëtare. Çështjen e Kosovës e zgjidh GJND jo këto "palaço sllavski".--[[Përdoruesi:Irvi Hyka|Irvi Hyka]] 10 Korrik 2010 00:08 (CEST)
:@Local hero: Obviously it's impossible to vote objectively (I tried and it's reflected on my vote I would like RoM, but it's legally recognized as FYROM). Please don't aliment further this flame war.
:@Irvi, boll me "nuk flitet shqip, kjo është poshte standarteve te sq.iki". Ta thash njeher: derisa perdoruesit e interesuar, arrijne te kuptohen me njeri tjetrin, ska rendesi çfare gjuhe perdoret, sepse ky eshte diskutim, jo artikull. ''Artikujt jane per shqipfolesit, diskutimet jane per te gjithe ata qe marrin pjese''.
:@Irvi: per cilen hakmarrje e ke fjalen (kane vandalizuar ne sq.wiki?).
:@All: Please discuss here only matters for this local wiki. Whatever happens to the outside ones, please do not take the discussion here (sidomos ti Irvi, qe per shkak te shikimeve tende kulturore dhe politike, po hap probleme qe nuk ekzistojne). —<small style="background:#000">'''&nbsp;&nbsp;[[User:Eagleal|<span style="color:#fff">eagle</span>]][[User talk:Eagleal|<span style="color:#fff;background:#f00">al</span>]]&nbsp;'''</small> 10 Korrik 2010 02:49 (CEST)
 
::Once again, there is no legal name. There is the UN name: 'FYROM'. There is the constitutional name: 'RoM'. And there is the most common name: 'Macedonia'. No one can assert which is 'legal'. It's been obvious for a while now that the title will be 'IRJM' simply because one pov warrior has something against Macedonia. Therefore, there is no point in re-arguing what I see as a lost cause. Tung. [[Përdoruesi:Local hero|Local hero]] 10 Korrik 2010 03:04 (CEST)