Ndryshimi mes inspektimeve të "Përdoruesi diskutim:1l2l3k"

v
:{{a|The199206}} Ligji flet per te drejtat e autorit te fotos, pra fotografit te skulptures, e jo skulptorit, Mumtazit. Cdokush mund ta fotografoje. Une [https://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Skeda%3AStatuja.jpg&type=revision&diff=1888889&oldid=1888887 dje kisha kthyer versionin] e 2007-es. Nese ti mendon qe versioni i fotos se vitit 2014 (qe ke bere ti), eshte me i mire, me bej revert. Qe ta sqaroj me tutje: riprodhim i vepres do ishte ne kete rast berja e nje busti tjeter. Nje foto e bustit, e cila eshte perjashta per te gjithe qe ta shohin, nuk eshte riprodhim i vepres. Fotoja e nje foto do ishte riprodhim i vepres; fotoja e nje skulpture publike nuk eshte. --[[Përdoruesi:1l2l3k|1l2l3k]] ([[Përdoruesi diskutim:1l2l3k|diskutimet]]) 21 gusht 2018 17:08 (CEST)
::Ashtu siç e keni argumentuar Ju e mendoja edhe unë këtë çështje. Fotografimi i një pikture a skulpture e vendosur në publik dhe publikimi i saj nuk përbën kurrfarë shkelje të së drejtës së autorit. Por, lexova këtë artikull të një çështje në Gjykatën e Lartë të Suedisë [https://www.ilpost.it/2016/04/05/copyright-foto-opere-arte/] dhe më bëri kurioz kjo temë, gjykata thotë qartë se fotografimi i një vepre arti (skulpture, pikture, etj.) për përdorim vetjak është i lejueshëm, por publikimi i saj në Wikimedia cenon të drejtat e autorit të veprës së artit. Shiko edhe rregulloren e Wikipedia Italiane [https://it.wikipedia.org/wiki/Aiuto:Copyright_immagini/Opera_derivata|këtu] deh asaj angleze [https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Derivative_works]. --[[Përdoruesi:The199206|The199206]] ([[Përdoruesi diskutim:The199206|diskutimet]]) 22 gusht 2018 10:41 (CEST)
:::{{ping|The199206}} Nuk e di italishten dhe suedishten, po anglishten po. Te Commons:Derivative works une lexoj "Photographs of buildings and artworks in public spaces: Those are derivative works, but they may be OK, if the artwork is permanently installed (which means, it is there to stay, not to be removed after a certain time), and in some countries if you are on public ground while taking the picture. Check Commons:Freedom of panorama if your country has a liberal policy on this exception and learn more about freedom of panorama. (Note that in most countries, freedom of panorama does not cover two-dimensional artworks such as murals.) " Pra kjo bie ne fotot e puneve te artit ne hapesira publike, pasi puna e artit eshte instaluar ne menyre te perhershme. Shqiperia (qe ka nje yll) kufizon lirine e panorames vetem per perdorim jo-komercial. Perdorimi ne Commons dhe Wikipedia nuk eshte komercial (te dyja jane NGO, pra not-for-profit). --[[Përdoruesi:1l2l3k|1l2l3k]] ([[Përdoruesi diskutim:1l2l3k|diskutimet]]) 22 gusht 2018 15:30 (CEST)