Dallime mes rishikimeve të "Kreu i shtetit"

13 bytes added ,  3 vjet më parë
No edit summary
Etiketa: përpunim burimi 2017
Presidentin në Shqipëri e zgjedh [[Kuvendi i Shqipërisë|Paralamenti]] me shumicë të kualifikuar për një mandat pesëvjeçar.
Mund të kandidohet çdo shtetas shqiptar që nga lindja, mbi 40 vjet, me kusht që të ketë jetuar në Shqipëri 10 vitet e fundit.<ref>[http://www.wipo.int/edocs/lexdocs/laws/sq/al/al057sq.pdf KUSHTETUTA E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË] – wipo.int</ref>
<br>
[[Skeda:Hashim Thaçi photo.jpg|majtas|parapamje|150x150px|Presidenti aktual i Kosovës, [[Hashim Thaçi]].|alt=]]
<br>
 
<br>
=== Kosova ===
[[Skeda:Hashim Thaçi photo.jpg|majtas|parapamje|150x150px|Presidenti aktual i Kosovës, [[Hashim Thaçi]].|alt=]]=== Kosova ===
Sipas neni 83 të [[Kushtetuta e Kosovës|Kushtetutës së Kosovës]], [[Kryetari i Kosovës|Presidenti i Republikës së Kosovës]]  është kreu i shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit të [[Republika e Kosovës|Republikë së Kosovës]]. Presidenti i Republikës së Kosovës zgjedhet nga [[Kuvendi i Republikës së Kosovës|Kuvendi]] me dy të tretat (2/3) e votave të të gjithë deputetëve për një mandat pesëvjeçar.