Ndryshimi mes inspektimeve të "Wolfgang Amadeus Mozart"

v
U kthyen ndryshimet e 46.183.121.14 (diskutimet) në versionin e fundit nga 185.221.253.92.
v (U kthyen ndryshimet e 46.183.121.14 (diskutimet) në versionin e fundit nga 185.221.253.92.)
Etiketa: Rollback
Mozart u shtrua në sëmundjen e tij të fundit nga gruaja e tij dhe motra e saj më e re, dhe u ndoq nga mjeku i familjes , Thomas Franz Closset . Ai ishte i zënë mendërisht me detyrën për të përfunduar Requiem tij , por dëshmi thone se ai në fakt diktuar pasazhe të studentit të tij Franz Xaver Süssmayr ishte minimal .
 
Mozart vdiq në shtëpinë e tij më 5 dhjetor 1791 ( të moshës 35 ) at 1:00 am(te mengjesit) . Grove New përshkruan varrimin e tij :
 
Mozart u varros në një varr të përbashkët , në përputhje me porosi bashkëkohore vjene , në St. Marx Cemetery jashtë qytetit më 7 dhjetor . Në qoftë se , siç thonë raportet e mëvonshme , asnje vajtues nul mori pjesë , edhe kjo është në përputhje me zakonet e Vjenës të varrimit në atë kohë , më vonë Jahn ( 1856 ) shkroi se Salieri , Süssmayr , van Swieten dhe dy muzikantë të tjerëishin të pranishëm . Përralla e një stuhie dhe dëborë nuk është e vërtetë, . Dita ishte e qetë dhe të butë