Ndryshimi mes inspektimeve të "Ludwig Wittgenstein"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: '''Ludwig Josef Johann Wittgenstein''' ishte një filozof austro-britanik, i cili punonte kryesisht në logjikën, në filozofinë e matematikës, në filozofinë e mendjes dhe në fil...)
 
v
Një sondazh mes mësuesve të universitetit dhe kolegjit amerikan renditi Hetimet si libri më i rëndësishëm i filozofisë së shekullit të 20-të, duke u shquar si "kryevepra e një kryqëzimi në filozofinë e shekullit të njëzetë, duke tërhequr nëpër specializime të ndryshme dhe orientime filozofike". Hetimet gjithashtu u rendit i 54 në një listë të veprave më me influencë të shekullit të njëzetë në shkencën njohëse të përgatitur nga Qendra e Shkencave Njohëse të Universitetit të Minesotës. Sidoqoftë, me fjalët e shokut të tij, Georg Henrik von Wright, ai besonte se "idetë e tij përgjithësisht keqkuptoheshin dhe shtrembëroheshin edhe nga ata që thoshin se ishin dishepujt e tij. edhe pse ai po shkruante për njerëzit që do të mendonin ndryshe, frymë një ajër të ndryshëm të jetës, nga ajo e njerëzve të sotëm. "
== Burimet ==
 
{{DEFAULTSORT:Wittgenstein, Ludwig}}
[[Kategoria:Filozofë austriakë]]
[[Kategoria:Lindje 1889]]
[[Kategoria:Vdekje 1951]]