Dallime mes rishikimeve të "Kmetoci"

55 bytes added ,  2 vjet më parë
v
Gabime drejtëshkrimore, kam shtuar hapësirë pas shenjave të pikësimit
v (Gabime drejtëshkrimore, kam shtuar hapësirë pas shenjave të pikësimit)
| gjat_g=21 | gjat_m=31 | gjat_s=40 | gjat_dr = E
}}
'''Kmetoc''' është një fshat i cili shtrihet rreth 7km në verilindje të Gjilanit. Është vendbanim kodrinor dhe fushor i ndarë në lagje.
 
==Lagjet==
"Kmetoci" (Familjet Latifi dhe Azizi, përkatësisht Maxhuni), "Sikreshtë (Sikireshi)" (familja muhaxhere Svirca-Bislimi, Mahalla, Mustafa, Osmani, Rexhepi dhe Pacolli) dhe "lagjja e poshtme" (familja Hoti dhe e serbëve).
MikrotopimetMikrotoponimet më karakteristike janë: Llanishtë, Çukë, Rapçugë, Te prroni, Kolibja Salihit, Arat e Gata, Prroni i Shahës, Arat e poshtme, ejt.
 
== Gjeografia ==
Fshati është i vendosur në rrafsh, në luginën e lumit të Përlepnicës, në afërsi të grykës së [[Dobërçani (Gjilan)|Dobërçanit]].
Në lokacionin Qeramidica në anën e djathtë të rrugës Gjilan-Dardanë, gjendet një numër i madh i tegullavetjegullave dhe sipas fragmenteve të tzretyre janë qeramikë e kuqe e pjekur. Në bazë të këtij materiali mund të supoyohetsupozohet se është në pyetje një vendbanim i antikës së vonë.Poashtu Po ashtu në këtë fshat ekyistojnëekzistojnë varreyavarreza të vjetra të quajtura 'Romake' në vendbanimin Shavarina.
 
==Shënime statistikore==
Në vitin 1897 kishte 30 shtëpi serbe e 15 shqipëtare. Në vitin 1903, 21 shtëpi serbe por ka pasur edhe shqiptarë. Në vitin 1911, 26 shtëpi serbe me nacionalitete shqipëtare. Sipas regjistrimeve zyrtare në vitin 1913-, 307 banorë. Regjistrimi i vitin 1921-, 46 shtëpi me 281 banorë. Kurse pas regjistrimeve të vona para luftës në Kosovë, në fillim të vitit 1999, ishin regjistruar 79 shtëpi me 675 banorë shqipëtarë, 90 shtëpi me 540 banorë serbë dhe 3 shtëpi me 14 banorë romë.Kurse gjatëGjatë agresionit policoro-ushtarak serbë në vitin 1999, u dogjën 33 shtëpi, u vraravranë 2 gra dhe një dëshmor. Popullata e këtij fshati, në këtë periudhë, u dëbuan në Maqedoni.
<!-- == Demografia == -->
<!-- == Ekonomia == -->