Dallime mes rishikimeve të "Kontabiliteti"

202 bytes added ,  2 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
[[Skeda:Cumulative Current Account Balance.png|thumb|330px|<font color="gry" size="2">Bilanci në tregëtinë botërore:</font><br /><font color="blue" size="2">Më shumë eksport se sa import.</font><br /><font color="red" size="2">Më shumë import se sa eksport.</font><br /><font color="gry" size="2">Pa të dhëna.</font>]]
<p align="justify">
Kontabiliteti është proces që merret me grumbullimin, përpunimin dhe raportimin e informatave financiare.{{cn}}Kontabiliteti eshte aktivitet sherbyes i dizajnuar per te akumuluar, per te matur dhe per te komunikuar te gjitha inforacionet financiare mbi etinitetin ekonomik,biznesin dhe organizatat jofitimprurse.
Kontabiliteti si shkencë ekonomike mirret me studimin plotësimin interrpretimin e relzutateve finaciare në një kohë të caktuar kohore. Kontabiliteti si disiplinë është një fushë shumë e gjerë dhe në kohën e sotme në vete ngërthen disa degë. Në përgjithësi roli i kontabilitetit është që t'iu ndihmojë menaxherëve, investitorëve, autoriteteve shtetërore të taksave dhe njerëzve apo grupeve të njerëzve vendim marrës të marrin vendime më të sigurta duke u bazuar në të dhënat kontabël.
 
Anonymous user