Ndryshimi mes inspektimeve të "Ligji i Paskalit"

176 bytes removed ,  2 vjet më parë
Nji mut
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Nji mut)
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
O moj sarande e moj delvine e kush ta prishi bukurine. -fero gang gang shaolin sku sku tululu Modeli i lëngjeve ideale nuk e përfill fërkimin e brenshëm. D.m.th., të lëngjet ideale nuk ekzistojnë deformime elastike të rrëshqitjes. Nga aspekti mikroskopik, te lëngjet ideale nuk veprojnë [[forca]]t tërheqëse ndërmjet [[molekula]]ve. Vetitë e lëngjeve në prehje janë objekt shqyrtimi të hidrostatikës. Kur lëngu është në prehje, forca e jashtme është pingule në [[sipërfaqe]]n e tij. Kjo forcë zhvillon një shtypje në sipërfaqen e lengjeve.
Mos rri pas kalit se ta fus n lule t ballit Dhe follow @meme_.shqip ne instagram
 
O moj sarande e moj delvine e kush ta prishi bukurine. -fero gang gang shaolin sku sku tululu Modeli i lëngjeve ideale nuk e përfill fërkimin e brenshëm. D.m.th., të lëngjet ideale nuk ekzistojnë deformime elastike të rrëshqitjes. Nga aspekti mikroskopik, te lëngjet ideale nuk veprojnë [[forca]]t tërheqëse ndërmjet [[molekula]]ve. Vetitë e lëngjeve në prehje janë objekt shqyrtimi të hidrostatikës. Kur lëngu është në prehje, forca e jashtme është pingule në [[sipërfaqe]]n e tij. Kjo forcë zhvillon një shtypje në sipërfaqen e lengjeve.
 
Në qoftë se lëngu ndodhet në ekuilibër, atëherë secili element vëllimor në të është në ekuilibër. Grimcat në lëng veprojnë njëra në tjertrën dhe në muret e enës në të cilën ndodhet lëngu. Për rastin e lëngut në qetësi, forcat janë gjithmonë normale me sipërfaqen me të cilën fluidi është në kontakt dhe quhen forca të shtypjes (presionit).ligji I paskalit thot:shtypja e ushtruar ne nje leng te mbyllur e rrit shtypjen njesoj ne te gjitha anet per te njejten madhesi. Ligji i Arkimedit dhe Ligji i Paskalit i perkasin shtypjes hidrostatike
Anonymous user