Dallime mes rishikimeve të "Trashëgimia kulturore"

v
(përmirësime teknike duke përdorur AWB)
 
Dokumentet dhe organet kryesore ndërkombëtare përfshijnë:
* [[Karta e Athinës]], 1931
* Pakti Roerich, 1935
* Konventa e Hagës për Mbrojtjen e Pasurisë Kulturore në Rast Konflikti të Armatosur, 1954, (me një përkufizim të trashëgimisë kulturore si pika të veçanta të miratuara nga disa ligje nacionale)