Hape menynë kryesore

Changes

529 bytes added ,  9 muaj më parë
Shtova permbajtje
 
Formula për dendësi është ''dendësia=masa/vëllimi'' ose ''d=m/V''. Nga kjo formulë rrjedh dhe njësia për dendësinë ''kg/m<sup>3</sup>''.Dendesia tregon sasine e lendes per njesine e vellimit.
 
Si mendoni me i rende eshte nje kilogram plumb apo nje kilogram pambuk ?
Kjo pyetje e vjeter mind the perdoret per the ilustruar vetine e dendesise . Ne te dy rastet masa eshte e njejte 1 kilogram . Sidoqofte , hapsira qe ze pambuku eshte me e madhe se hapsira qe ze plumbi . Ne kete rast thuhet se plumbi ka dendesi me te madhe se pambuku .Nje substance si plumbi me dendesi shume te larte ka mase the madhe ne nje vellim te vogel.
 
Dendesia e nje substance shprehet si masa e nje centimetri kub te substances.
 
== Shiko dhe kete ==
Anonymous user