Hape menynë kryesore

Changes

3 bytes removed ,  11 muaj më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
Në pjesën perëndimore të qytetit, rrëzë maleve të [[Karadaku]]t shtrihet një numër i madh i fshatrave të banuara kryesisht me popullsi shqiptare. Malet e larta përreth dhe fusha e gjerë pjellore i japin një pamje të bukur dhe tërheqëse këtij rajoni.
 
Kumanova ka pozitë gjeostrategjike shumë të rëndësishme, ku kryqëzohen rrugët automobilistike që lidhin [[Selaniku]]n me [[Beogradi]]n, pastaj [[Shkupi]]n me [[Qustendil|QustendillinQustendil]], si dhe hekurudha që lidh [[Athinë]]n me [[Vjenë]]n.
 
Kumanova lidhet edhe me disa rrugë regjionale si Kumanovë–[[Shkup]] (Udha e Shkupit), Kumanovë-[[Preshevë]] (Udha e Preshevës), si dhe Kumanovë-Gjilan (Udha e [[Gjilani]]t).