Ndryshimi mes inspektimeve të "Afrika veriore"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Afrika veriore''' është term, i cili përdoret për përcaktimin e regjionit verior në kontinentin [[afrika]]n.Ky regjion sipas dokumenteve,me të cilat punon apo e ndanë në regjione Afrikën, [[Organizata e Kombeve të Bashkuara|OKB]]-ja,ndahet nga nëntë shtete afrikane dhe territore të shteteve Evropiane. Sipërfaqja e përgjithshme e saj është diku 85,880761,168320&nbsp;km<sup>2</sup> dhe ka rreth 227170,604000,849000 banorë që d.m.th një dendësi banimi prejmbi 25.60 banorëve për km<sup>2</sup>.
 
Teritori i [[Portugalia|Portugalisë]] dhe [[Spanja|Spanjës]] në këtë regjion afrikan zë një sipërfaqe prej afro 5 760 000nbsp8321&nbsp;km<sup>2</sup> dhe ka një popullsi të përafërt me të [[Kosova|Kosovës]] (rreth 2 077 393) por me një dendësi më të lartë se të Kosovës (249.6 banorë për km<sup>2</sup>). Kjo sipërfaqe përbëhet kryesisht nga ishujt që fizikisht janë të lidhur me Marokut mirëpo për shkake të ndodhive historike, politikisht kanë mbetur në duar të evropianëve dhe shërbejnë më shumë si vende turistike dhe strategjike. Si do që të jetë, edhe kjo pjesë gjeografikisht është pjesë e Afrikës.
 
{|align=right