Ndryshimi mes inspektimeve të "Volejbolli"

4.061 bytes added ,  1 vit më parë
v
U kthyen ndryshimet e Real MyUsernamesThis (diskutimet) në versionin e fundit nga 79.106.160.235.
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (U kthyen ndryshimet e Real MyUsernamesThis (diskutimet) në versionin e fundit nga 79.106.160.235.)
Etiketa: Rollback
Sport që luhet me top në të cilën dy ekipe të kunderta garojnë në terenin ku është tërhequr rrjeta në mes. Qëllimi është hedhja e topit në anën e kundërt të rrjetës gjegjësisht në fushen e kundërshtarit në atë mënyrë që kundërshtari të mos arrij ta mbaj topin në ajr dhe mos ta kthejë në fushën e kundërshtarit para se të bjerë në tokë. Loja luhet me tri ose pesë sete, do të thot me dy sete të fituar. Setet fitohen kur arrihen 25 pikë, por diferenca duhet të jetë me dy pikë. Seti i fundit gjegjësisht i pesti luhet deri në pesëmbëdhjetë pikë. Zakonisht ky lloj sporti luhet në ambiente të mbyllura. Referojnë dy deri në katër gjyqtarë...
Volejbolli eshte nje mut volejbolli eshte nje mut
[[Skeda:VolleyballCourt.png|thumb|right|1x1px|përmasat e fushës së volejbollit]]
volejbolli eshte nje mut
 
Loja e volejbollit luhet në fushë të mbyllur, 9 X 18 m. ose (162 metra katror). Fusha e volejbollit përbëhet nga: vija e mesme, vijat fundore dhe ato anësore. Vija e mesme e ndan fushën në dy pjesë të barabarta me nga 81 metra katror. Mbi vijën e mesme qëndron rrjeta me lartësi prej 243 cm per meshkujt dhe 224 cm për femrat. Rrjeta është e gjerë 9.5 m dhe e gjatë 1m. Katrorët e rrjetës jan 10X10 cm. Në pjesën e sipërme të rrjetës është një rryp-pëlhur i qepur me trashësi prej 5 cm si mbështjellës i telit. Teli është i thurrur dhe njëkohësisht shërben per forcimin dhe stabilizimin e lartësis së rrjetës me shtyllat.[[Skeda:Volleyball game.jpg|right|1x1px]]Vijat e Fushës janë të gjëra rreth 5 cm. Vijat e gjata janë vija anësore e ato më të shkurtrat janë vijat fundore. Vija e mesme,e cila e ndan fushën në dy pjesë të barabarta, është e gjatë si ato fundoret. Tri metra larg vijës së mesme, në anën e majtë dhe të djathtë të fushës, quhen vijat e sulmit. Në vijat fundore të fushës në anën e djathtë të saj gjendet vija e vizatuar me gjatsi 15cm e gjer 5 cm larg vijës ballore 20 cm.Hapësira të cilën e shënojn këto dy vija është 3 [[Metra katror|metra]] dhe paraqet vendin e shërbimit.
 
Fusha e volejbollit ndahet në gjashtë zona që janë të evidentuara dhe me provesin e lojes. Sipas zonave te lojtarët janë te lajmëruar ke gjyqtari perkatesisht procesmbajtesi. Formacioni i ekipit te paraqitur ke gjyqtari mbetet deri ne fund te setit. Sipas zonave te lojtarët kan emra te caktuar. Lojtarët e vijës së parë (2, 3, 4) janë lojtarët e sulmit, dhe ata të së dytës (5, 6 dhe 1) janë lojtarët e mbrojtjes. MIR EKI
aloj mbi rrjetë. Ekipi kundërshtar ka te drejt të lunjë-pasojë deri tri her, e pastaj patjeter ta kthej ne anen tjeter-- ne fushen e kundershtarit.
 
Loja luhet me tre seta te fituara.Një set duhet te ket më së paku 25 pike. Seti përfundon kur nje ekip më së paku e perfundon atë me dy pike diferencë.Loja luhet me top te butë dhe me peshë prej 260-300 gram, perimetri i të cilit është prej 65-67 cm. Topi i volejbollit ka ngjyrën e verdhe me te kalter.
 
Në lojën e volejbollit përdoren këto elemente kryesore: Dëbimet, pasimet, shërbimet, gjuajtjet, blloqet etj..
Qëndrimet e volejbollistit gjatë aplikimit të elementeve teknike janë të llojllojshme.. Secili element me mjeshtrin e volejbollit kërkon qendrimin adekuat, funksional dhe sa më racional, me qëllim që sa më shpejt inkruadohet në situata të ndryshme gjatë lojës.
 
Kjo loje luhet me 6 lojtare ne fushe,prej te cileve tre jane lojtare pranues dy sulmues dhe nje pasues(organizatore).
Ne kete loje nese topi bie ne toke ekipi kundeshtare fiton piken.Gjithashtu nuk lejohet prekja e rrjetes ngaqe llogaritet pike e kundeshtarit.Sherbimi eshte gjithashtu nje element i rendesishem qe duhet te jepet nga fundi i fushes apo jashte vijes fundore.Blloku eshte bllokim i sulmuesit qe zakonisht behet nga bllokeret e mesit,te cilet jane te specializuar per bllok,dhe pranimi i tyre eshte mjaft i dobet dhe per kete arsye kur ata duhet te hyjne ne pranim zavendesohen me libero.Liberot jane lojtare te specializuar vetem per pranim dhe bartin dresen ndryshe nga ekipi i tyre,dhe nuk kane te drejte sulmi,sherbimi apo blloku por vetem pranimi.
 
== Shih edhe ==
101

edits