Ndryshimi mes inspektimeve të "Diskutim:Energjia termike"

v
U kthye versioni 1920498 i bërë nga 217.73.141.143 (diskutimet)
v (U kthye versioni 1920498 i bërë nga 217.73.141.143 (diskutimet))
Etiketa: Undo
 
Në termodinamikë, energji termike i referohet energjisë së brendshme të pranishme në një trupsistem që shkaktohet nga temperatura e tij
Nxehtësia është energjia termike e transferuar nëpër kufirin ndërmjet rajoneve të dy materieve. Si një variabël e procesit, nxehtësia është një karakteristikë e një procesi, jo pronë e trupitsistemit; ajo nuk është e përfshirë brenda kufijve të sistemit. Në anën tjetër, energjia termike është një pronë e një sistemi, dhe ekziston në të dy anët e një kufiri.
Energjia termike është pjesë e energjisë termodinamike ose energjisë së brendshme të një sistemi që është përgjegjëse për temperaturën e sistemit.
26

edits