Dallime mes rishikimeve të "Hysni Milloshi"

permiresim i permbajtjes
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
(permiresim i permbajtjes)
[[Skeda:Hysni Milloshi.jpg|thumb|300px]]
'''Hysni Milloshi''' ( 26 janar 1946-25 prill 2012) ishte një nga themeluesit dhe Sekretar Ii Parë Ii Partisë Komuniste , pasardhëseparaardhëse e [[Partia e Punës e Shqipërisë|Partisë së Punës së Shqipërisë ]]. <ref>{{cite web|author=Emër * |url=http://www.gazetatema.net/web/2012/04/25/nderron-jete-kreu-i-partise-komuniste-hysni-milloshi/ |title=Ndërron jetë kreu i Partisë Komuniste, Hysni Milloshi |publisher=Gazeta Tema |date=2012-04-25 |accessdate=2012-07-07}}</ref>
 
Milloshi themeloi në 1991 Bashkimin e Aktivistëve Vullnetar "Enver Hoxha", në qytetin e [[Berati|Beratit]]. Ai ishte themelues dhe Sekretari i Parë, i Partisë Komuniste të Shqipërisë pasardhëse e PPSH-së. Në zgjedhjet e 8 majit 2011, Hysni Milloshi kandidoi për kryetar të Bashkisë së Tiranës.
 
==Biografia==
Milloshi lindi më 26 janar 1946 në Maçukull, në rajonin e [[Rrethi i Matit|Matit]] . Gjatë sundimit komunist , Hysni Milloshi, Ii cili ishte anëtar Ii Partisë së Punës, ishte një shkrimtar dhe një figurë e lënë në hije. Ai themeloi më 12 shkurt 1991 Grupimin e vullnetarëve aktivistë “Enver Hoxha” , I cili ishte një grupim besnik ndaj parimeve dhe politikave të Enver Hoxhës, mesa duket me përkrahjen e figurave kryesore të Partisë së Punës. Grupimi zhvilloi një veprimtari aktive dhe mitingje për të parandaluar rënien e regjimit komunist.Milloshi gjithashtu ishte një shkrimtar dhe poet modest. Ai ndërroi jetë më 25 prill 2012 në spitalin e Sanatoriumit, Tiranë nga fibroza pulmonare.
 
Ai themeloi më 12 shkurt 1991 grupimin e vullnetarëve aktivistë “Enver Hoxha” , i cili funksiononte si një grupim besnik ndaj parimeve dhe politikave të [[Enver Hoxha|Enver Hoxhës]], me përkrahjen e figurave kryesore të ish-Partisë së Punës. Grupimi zhvilloi një veprimtari aktive dhe mitingje për të parandaluar rënien e regjimit komunist. Milloshi gjithashtu ishte një shkrimtar dhe poet modest. Ai ndërroi jetë më 25 prill 2012 në spitalin e Sanatoriumit, Tiranë nga fibroza pulmonare.
 
== Aktiviteti Politik ==
Aktiviteti i tij politik do të kulmonte në zgjedhjet e 8 majit 2011, kur Hysni Milloshi kandidoi për kryetar të [[Bashkia Tiranë|Bashkisë së Tiranës]] përballë kryetarit të atëhershëm [[Edi Rama]] dhe kandidatit demokrat [[Lulzim Basha]].
 
MilloshiEdhe moripse pjesëkishte marrë shumë se njëpjesë herëdhe në zgjedhje lokaletë mëparshme, duke konkurruarkëtë përgarë kryetarkandidimi Bashkiei tij Tiranës.Aiu kthye në ishte faktor kyç në atë që konsiderohej si “Fitore e Pirros” e [[Lulzim Basha|Lulzim Bashës]] ndaj kryetarit të atëhershëm të Bashkisë Tiranë, Edi Rama , duke fituar rreth 1400 vota.<ref>{{citation|url = http://www.ama-news.al/2012/04/basha-vajton-humbjen-e-hysni-milloshit-e-beri-kryebashkiak/| accessdate = 2013-10-29| publisher = AMA News| date = April 25, 2012| title = Basha vajton humbjen e Hysni Milloshit, e bëri kryebashkiak| language= Albanian|trans-title=Basha mourns over Hysni Milloshi's death, he became a Mayor because of him}}</ref>
==Zgjedhjet==
Milloshi mori pjesë më shumë se një herë në zgjedhje lokale, duke konkurruar për kryetar Bashkie të Tiranës.Ai ishte faktor kyç në atë që konsiderohej si “Fitore e Pirros” e [[Lulzim Basha|Lulzim Bashës]] ndaj kryetarit të atëhershëm të Bashkisë Tiranë, Edi Rama , duke fituar rreth 1400 vota.<ref>{{citation|url = http://www.ama-news.al/2012/04/basha-vajton-humbjen-e-hysni-milloshit-e-beri-kryebashkiak/| accessdate = 2013-10-29| publisher = AMA News| date = April 25, 2012| title = Basha vajton humbjen e Hysni Milloshit, e bëri kryebashkiak| language= Albanian|trans-title=Basha mourns over Hysni Milloshi's death, he became a Mayor because of him}}</ref>
 
==Burimet==