Dallime mes rishikimeve të "Spiro Bellkameni"

fix
v
(fix)
I lindur ne [[Drosopigi, Florina|Bellkamen]], ne [[Vilajeti i Manastirit]] te [[Ottoman Empire]] ne vitin 1885 ishte nje nga shoket e armes te [[Themistokli Gërmenji]] dhe [[Mihal Grameno]]. Ne 1906 ai ishte anetar i cetes se [[Bajo Topulli]] qe vrau peshkoipin grek Pontic ne Korçë Photios si hakmarrje per vrasjen e [[Kristo Negovani]], qe ishte nxitur nga Photios.<ref name="PolloPuto1974">{{cite book|last1=Pollo|first1=Stefanaq|last2=Puto|first2=Arben|last3=Frashëri|first3=Kristo|author4=Skënder Anamali|title=Histoire de l'Albanie, des origines à nos jours|url=https://books.google.com/books?id=e3xpAAAAMAAJ|accessdate=1 February 2012|year=1974|publisher=Horvath|isbn=978-2-7171-0025-9|page=159}}</ref><ref name="MünchenMünchen1968">{{cite book|title=Wiedersehen mit Albanien|url=https://books.google.com/books?id=DlEsAQAAIAAJ|accessdate=1 February 2012|series=Südosteuropäische Arbeiten|year=1968|publisher=Südost-Institut München|page=148}}</ref> Gjate [[Albanian Revolt of 1911]]ai mundi të kontigjent osman në [[Mali i Thatë]].<ref>{{cite news|url=http://albveterans.infoalb.net/29%20tetor%202010/figura%20te%20lanc.htm|title=Spiro Bellkameni "trimi i madh që tundi dhenë"|last=Kokalari|first=Mexhit|work=Kushtrim Brezash|accessdate=1 February 2012}}</ref> ai u  vra nga agjentë osmane nën urdhërat e komandantit proosman të [[Neveska]] [[Abdurraman Dibra]] ne tetor te 1912.
 
== SourcesShih edhe ==
* [[Mihal Ballkameni]]
 
== Burimet ==
{{reflist}}