Dallime mes rishikimeve të "Softuer kompjuterik"

v
U kthyen ndryshimet e 46.99.93.47 (diskutimet) në versionin e fundit nga Hayodzazgi.
(Po ashtu edhe mbrojtjen e disa te dhenave)
v (U kthyen ndryshimet e 46.99.93.47 (diskutimet) në versionin e fundit nga Hayodzazgi.)
Etiketa: Rollback
[[Skeda:OpenOffice.org Writer.png|thumb|300px|[[OpenOffice.org]] Writer]]
'''Softueri''' ({{lang-en|software}}) quhet bashkësia e programeve kompjuterike dhe të dhënat e tjera që përmbajnë instruksione që i thonë kompjuterit se çfarë duhet të bëjë.Po ashtu edhe mrojtjen e disa te dhenave. Gjithashtu mund të themi se softueri i referohet një apo më shumë programeve kompjtuerike dhe të dhënave të ruajtura në memorien e kompjuterit për arsye të caktuara. Programet softuerike kryjenë funksionin e programit ose duke i dhënë instruksione të drejtëpërdrejta harduerit të kompjuterit ose duke shërbyer si input për programe të tjera.
 
Termi softuer ka lindur si kontrasit i termit të vjetër harduer (që do të thotë pajisje fizike). Ndryshe nga harueri, softueri nuk preket ose të shikohet fizikisht.