Dallime mes rishikimeve të "Dinastia e Mehmet Ali Pashës"

File renamed. (GlobalReplace v0.6.5)
(File renamed. (GlobalReplace v0.6.5))
[[File:Coat of arms of KingdomEgypt of Egypt(1922–1953).svg|thumb|246x246px|Stema e Mbretërisë së Egjiptit dhe Sudanit, nën sudimin e Dinastsë së Muhamet Alisë.]]
[[File:ModernEgypt, Muhammad Ali by Auguste Couder, BAP 17996.jpg|thumb|271x271px|[[Mehmet Ali Pasha]], themeluesi i dinastisë.]]
'''Dinastia e Mehmet Ali Pashës''' ([[Arabishtja|arab.]] <span lang="ar" dir="rtl">أسرة محمد علي</span> ''Usrat Muhammad 'Ali'', [[Gjuha turke|tur.]] ''Mehmet Ali Paşa Hanedanı''), e njohur edhe si '''Dinastia Alavite '''([[Arabishtja|arab.]] <span lang="ar" dir="rtl">الأسرة العلوية</span> ''al-Usra al-'Alawiyya'', "pasardhësit e [[Muhamed Ali Pasha-Egjipt|Aliut]]"), ishte dinastia sunduese e [[Egjipti]]t dhe [[Sudani]]t, nga shekulli XIX deri në mesin e shekullit XX. Është emëruar sipas [[Muhamed Ali Pasha-Egjipt|Mehmet Ali Pashës]], i cili konsiderohet themeluesi i [[Egjipti]]t modern.