Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha kroate"

246 bytes added ,  2 vjet më parë
stampa
(stampa)
{{Infobox Gjuha
|emri = Gjuha kroate
|shtet = {{flamuri|Kroacia}} [[Kroaci]]
|emri origjinal =
|vendi = hrvatski jezik
|emri tjetër =
|renditja = <ref name="a">E paqartë pasi mungon një ndarje e prerë ndërmjet kroatishtes, serbishtes, gjuhës boshnjake dhe asaj malazeze.</ref>
|shqiptimi =
|popullata = 5.5 milionë <sup><sup>CENSUS 2004</sup></sup>
|shtetet = [[Kroacia|Kroaci]], [[Bosnja dhe Hercegovina|Bosnjë dhe Hercegovinë]], [[Serbia|Serbi]], [[Mali i Zi|Mal të Zi]]
|familja = [[Gjuhët indo-evropiane]]
|krahina =
|emëri = [[Grupi Sllav]]
|vendi = [[Evropa juglindore]]
|zyrtare = {{flamuri|Kroacia}} [[Kroaci]] <br> {{flagicon|EU}} [[Bashkimi Europian]]
|koha =
|institucioni = [http://www.ihjj.hr/ Institut za hrvatski jezik]
<!--Folësit-->
|iso1 = hr
|njerëzit = 3 milion
|iso2 = B hrv / T scr
|renditja =
|sil = HRV
<!--Filogjeneza (vetëm ato që duhën)-->
|familja fam1 = [[Gjuhët indo-evropiane]]
|fam2 = [[Gjuhët sllave]]
|fam3 = [[Gjuhët sllave jugore]]
|fam4 =
|fam... =
|dia1 =
|dia2 =
|dia3 =
|dia4 =
|dia... =
|sub1 =
|sub2 =
|sub3 =
|sub4 =
|sub... =
|shkrimi =
<!--Statusi zyrtar-->
|kombi = [[Kroacia|Kroaci]], [[Bashkimi Europian]]
|minoriteti = [[Serbia|Serbi]], [[Bosnja dhe Hercegovina|Bosnjë dhe Hercegovinë]]
|institucioni =
<!--Kodet e klasifikimit gjuhësor-->
|iso1 = hr
|iso2 = hrv
|iso3 = hrv
|glotto =
|linguasphere =
|figura =
|përshkrimi =
}}
'''Gjuha Kroate''' (kroacishtja), (''[[Gjuha Kroate|kroatisht]]'': hrvatski jezik) flitet nga ish-jugosllvët që vetëidentifikohen kroatë në [[Kroacia|Kroaci]], [[Sllovakia|Sllovaki]], [[Bosnje-Hercegovina|Bosnje-Hercegovinë]] dhe [[Serbia|Serbi]].