Dallime mes rishikimeve të "Algjebra abstrakte"

Disa gabime drejtshkrimore
(Disa gabime drejtshkrimore)
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
==Disa rregulla të Algjebrës në perodrim ==
·x±x nenkupton 2 here x.Pra x±x e barabarte 2×x e barabarte me 2x−−−−−−−−Numrat2x Numrat vendosen para shkronjave dhe shenja e shumezimit nuk vendoset, por nenkuptohet Y×X eshte e barabarte me X×Y dhe shkruhet xy . Shkronjat vendosen sipas rradhës alfabetike
dhe shenja e shumezimit nuk vendoset, por nenkuptohet .
 
Y×X eshte e barabarte me X×Y dhe shkruhet xy––––––––––– Shkronjat vendosen sipas
Shprehja 2x ± 5y − Shprehja 2x ± 5y − 3z ± 7 ka 4 KUFIZA.Secila nga kufizat quhet MONOM.−−−−−−−−−−−Monomi ka pjesën numerike
radhes alfabetike.
 
Shprehja 2x ± 5y − 3z ± 7 ka 4 KUFIZA.Secila nga kufizat quhet MONOM.−−−−−−−−−−−Monomi ka pjesën numerike
dhe atë shkronjore.
P.SH.Në monomin 8xy,
8 është KOEFICENTI NUMERIK,
kurse xy është PJESA SHKRONJORE.
 
 
== Referenca ==
<references group=""></references>
3z ± 7 ka 4 KUFIZA.Secila nga kufizat quhet MONOM.−−−−−−−−−−−Monomi ka pjesën numerike
radhes alfabetike dhe atë shkronjore.
P.SH.Në monomin 8xy,
8 është KOEFICENTI NUMERIK,
kurse xy është PJESA SHKRONJORE.
 
 
== Renca ==
{{reflist}}
 
Anonymous user