Dallime mes rishikimeve të "Tretësirat"

2 bytes added ,  3 vjet më parë
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
 
Lëngjet dhe substancat e ngurta të tretura në gaze quhen ''Aerosole'', si psh: Deodorantët, Mjegulla, Tymi
 
''Emulzionet '' janë koloide në të cilat lëngjet janë të tretura në lëngje tjera apo substanca të ngurta, si: Majonezi, Djathi
 
'' Solet '' janë koloide kur substanca e ngutë tretet në lëngje apo substanca tjera të ngurta, si: Gelli, Ngjyrat