Dallime mes rishikimeve të "Muhamed Amin al-Hyseini"

Kategoria
(Kategoria)
Kryengritja e viteve [[1936]]-[[1939]], i detyroi britanikët që të lëshojnë pe ndaj kërkesave të arabëve. Kështu që, ata hoqën dorë në ngritjen e shtetit të jehudive dhe kufizuan dyndjen e jehudive në Palestinë për 5 vite, në 75.000 persona. Dyndja e mëtejshme duhej të bëhej me pajtimin e arabëve. Mirëpo, el-Hyseini këto lëshime ju duken të pamjaftueshme dhe nuk e pranonte politiken e re britanike.
 
[[Kategoria:Myftilerë]]
[[Kategoria:Lindje - Shekulli XIX]]
[[Kategoria:Lufta e Dytë Botërore]]
Anonymous user