Ndryshimi mes inspektimeve të "Kristalet"

3 bytes removed ,  1 vit më parë
Kristalet metalike mund të jenë:
* Rrjet kristalor me strukturë kubike të centurar në sipërfaqe, formojnë: [[Bakri|Cu]], [[Kalciumi|Ca]], [[Sronciumi|Sr]], [[Nikeli|Ni]], [[Argjendi|Ag]], [[Ari|Au]], [[Plumbi|Pb]] dhe [[Alumini|Al]].
* Rrjet kristalor me strukturë heksagonale, formojnë: [[Magnezi|Mg]], elementet e grupit 12 ( [[Zinku|Zn]], Cd, Os etj).
* Rrjet kristalor me strukturë kubike të centuar në qendër, formojnë metalet alkaline, [[Hekuri|Fe]], [[Kromi|Cr]], W, Vanadi/.
Si pasojë e lidhjes metalike, e cila ekziston në këto kristale, metalet farkohen lehtë, janë përcues të mirë të nxehtësisë dhe elektricitetit, nuk janë të tejdukshëm dhe kanë shkëlqim metalik.