Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Janinës"

ska përmbledhje të redaktimeve
Gjatë mbretërimit të [[Bajaziti II|Bajazidit II]] (1481-1512) sanxhakbeu i Janinës ishte Davud Pashë-zade Mustafa Beu.<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/books?ei=HhJ5Ts6sMI-f-QaX3JQf|title=Prilozi za Orijentalnu Filologiju|accessdate=20 September 2011|year=1962|page=339|quote=Poznato nam je da je u doba Bajazita II njen sandžak-beg bio Davudpašazade Mustafa-beg}}</ref>
 
Në zgjedhjet e vitit 1908 në rajonin e këtij sanxhaku u zgjodhën dy përfaqësues për parlamentin osmane, të dy grekëortodoks greqishtfolës, Dimitraki Kingos Efendiu dhe Konstantin Surla Efendiu.<ref>{{Cite book|url=https://books.google.gr/books?ei=k4SDTuvqOYmTswbM34WKDg|title=Türk parlamento tarihi : TBMM - III. dönem, 1927 - 1931|last=Öztürk|first=Kâzım|publisher=Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı|year=1997|isbn=978-975-7291-00-8|location=Ankara}}</ref>
 
Zona ishte e pushtuar nga trupat greke gjatë [[Lufta e Parë Ballkanike|Luftës së Parë Ballkanike]], dhe një pjesë e saj iu dha Greqisë në [[Konferenca e Londrës (1912–1913)|Londër në konferencën e Paqes]] në 1913, ndërsa pjesa tjetër Shqipërisë.