Dallime mes rishikimeve të "Simbolet e Evropës"

v
No edit summary
== Europa regina ==
{{Shiko gjithashtu|Europa regina}}
Europa Regina është shprehje latine për Evropën si Mbretëreshë dhe që paraqet një përfaqësim kartografik të kontinentit evropian si grua mbretëreshë.<ref name="Landwehr279">Landwehr & Stockhorst (2004), p. 279</ref> <ref>Werner (2009), p. 243</ref> Kjo hartë u prezantua gjatë periudhës së manerizmit. Europa Regina zakonisht ka një qëndrim të drejtë e ku Gadishulli Iberik formon kokën e saj të kurorëzuar. Bohemia përfaqëson zemrën gjersa Italia dhe Danimarka paraqesin duart e saj.<ref name="BennholdtThomsen22">Bennholdt-Thomsen (1999), p. 22</ref> Shqipëria (Albania) gjendet në fustanin e saj, në anën e djathtë të figurës së mbretëreshës.
 
== Flamuri i Evropës ==