Ndryshimi mes inspektimeve të "Mesxhidi Aksa"

v
 
=== Minaretë ===
[[Skeda:IsraelPalestine-2013-Jerusalem-Temple_MountTemple Mount-Al-Fakhariyya_MinaretFakhariyya Minaret.jpg|parapamje|Minareja el-Fakharija është e para nga katër minaretë e Xhamisë el-Aksa, e ndërtuar në vitin 1278.]]
Xhamia ka katër [[Minareja|minare]] në pjesën jugore, veriore dhe perëndimore. Minareja e parë, e njohur si Minareja el-Faharije, është ndërtuar më 1278 në cepin jugperëndimor të xhamisë, nën urdhërin e sulltanit mamluk Lajinit. Është emëruar sipas Fahr ed-Din el-Halilit, babait të el-Din Abd ur-Rahmanit i cili ka mbikëqyrur ndërtimin e ndërtesës. Është ndërtuar në stilin tradicional sirian, me një bazë katror.
 
2

edits