Ndryshimi mes inspektimeve të "Mesxhidi Aksa"

10 bytes removed ,  1 vit më parë
U zëvendësua Israel-2007-Jerusalem-Temple_Mount-Al-Aqsa_Mosque_01.jpg me Palestine-2007-Jerusalem-Al-Aqsa_Mosque_01.jpg
(U zëvendësua Israel-2007-Jerusalem-Temple_Mount-Al-Aqsa_Mosque_01.jpg me Palestine-2007-Jerusalem-Al-Aqsa_Mosque_01.jpg)
 
=== Kupola ===
[[Skeda:IsraelPalestine-2007-Jerusalem-Temple_Mount-Al-Aqsa_Mosque_01Aqsa Mosque 01.jpg|parapamje|Kupola e ngjyrosur me ngjyrë argjendi është e ndërturar prej fletëve të plumbit.]]
 
Në krahasim me [[Kupola e Shkëmbit|Kupolën e Shkëmbit]], e cila është e ndërtuar sipas stilit klasik Bizantin, Xhamia el-Aksa është e ndërtuar sipas [[Arkitektura Islame|arkitekturës Islame]] të hershme. Asgjë nuk ka mbetura nga kupola origjinale e ndërtuar nga Abd yl-Meliku. Kupola e sotme është ndërtuar nga az-Zahiri dhe është ndërtuar nga duri dhe fleta plumbi. Në vitin 1969, kupola është rikonstruktuar me beton dhe është mbuluar me [[Alumini|aluminum]]. Në vitin 1983, alumini u zëvendësua me plumb, sipas dizajnit origjinal të az-Zahirit.