Ndryshimi mes inspektimeve të "Teoria e grupeve"

104 bytes removed ,  13 vjet më parë
==Përkufizimi i grupit==
 
Çifti i renditur (G, ×), ku G është një bashkësi dhe × është një [[veprim i brendshëm]] mbi G, quhet '''grup''', në qoftë se plotësohen këto [[aksiomeaksioma]] :
#[[mbylltësia]]: Nëse a dhe b janë elemente nga G, atëherë edhe a × b është një element nga G.
#[[vetia asociative]]: a × (b × c) = (a × b) × c për të gjithë elementet a, b, c nga G.
#[[elementi neutral]] / ([[elementi unitar]]): Një element ''e'' (quhet edhe njësh) në G ekziston, ashtu që për të gjithë elementet a nga G vetia ''e'' × a = a është në fuqi.
Anonymous user