Ndryshimi mes inspektimeve të "Aleatët e Luftës së Dytë Botërore"

Rregullime
v (Udha zhvendosi faqen Aleatët e Luftës së Dytë Botërore tek Koalicioni antifashist në Luftën e Dytë Botërore: Titulli i dakorduar ne diskutime. Gelaaden eshte bllokuar ne De.wiki si sock i nje perdoruesi vandalist i cili edhe ne SQwiki ka shkaktuar probleme te shumta)
(Rregullime)
{{Infobox former country
{{Infobox former country|conventional_long_name=Koalicioni antifashist në Luftën II Botërore|native_name=United Nations|_noautocat=yes|status=Aleancë ushtarake|year_end=1945|common_name=Aleatët|p1=Allies of World War I|flag_p1=WWI-re.png|year_start=1939|s1=United Nations|flag_s1=Flag of the United Nations (1945-1947).svg|s2=NATO|flag_s2=Flag of NATO.svg|s3=Warsaw Pact|image_s3=[[File:Warsaw Pact Logo.svg|22px]]|image_map2=WWII.png|image_map2_caption=<span style="background-color:#63B74E; color:black; border:1px solid #000000; text-align:center;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span> '''Fuqitë Aleate''' (dhe kolonitë e tyre)
|conventional_long_name=Koalicioni antifashist në Luftën II Botërore
<span style="background-color:#66FF00; color:black; border:1px solid #000000; text-align:center;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span> '''Aleatët''' që hynë në luftë pas [[Attack on Pearl Harbor|sulmit në Perl Harbor]]
|native_name=United Nations
<span style="background-color:#2AACF6; color:black; border:1px solid #000000; text-align:center;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span> [[Axis powers|Fuqitë e Boshtit]]
|_noautocat=yes
<span style="background-color:#C6BDC7; color:black; border:1px solid #000000; text-align:center;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span> [[Neutral powers during World War II|Fuqitë asnjanëse]] (dhe kolonitë e tyre)|continent=Evropë|era=Lufta II Botërore}}
|status=Aleancë ushtarake
|year_end=1945
|common_name=Aleatët
|p1=Allies of World War I
|flag_p1=WWI-re.png
|year_start=1939
|s1=United Nations
|flag_s1=Flag of the United Nations (1945-1947).svg
|s2=NATO
|flag_s2=Flag of NATO.svg
|s3=Warsaw Pact
|image_s3=[[File:Warsaw Pact Logo.svg|22px]]
|image_map2=WWII.png
|image_map2_caption={{plainlist | style = padding-left: 0.6em; text-align: left; |
* {{color box|#63B74E}} '''Fuqitë Aleate''' (dhe kolonitë e tyre)
* {{nowrap|{{color box|#66FF00}} '''Aleatët''' që hynë në luftë pas [[Sulmi mbi Perl Harbor|sulmit mbi Perl Harbor]]}}
* {{color box|#2AACF6}} [[Fuqitë e Boshtit]] dhe bashkë-luftëtarët
* {{color box|#C6BDC7}} [[Fuqitë asnjanëse gjatë Luftës së Dytë Botërore|Fuqitë asnjanëse]] (dhe kolonitë e tyre)}}
}}
 
 
[[Skeda:Teheran_conference-1943.jpg|alt=Three men, Stalin, Roosevelt and Churchill, sitting together elbow to elbow|parapamje|Udhëheqësit e Aleatëve të teatrit evropian: Takimi mes [[Josif Visarionoviç Stalini|Stalinit]], [[Franklin D. Roosevelt|Franklin D. Ruzvelt]] dhe [[Winston Churchill|Uinston Çërçillit]] në [[Konferenca e Teheranit|Konferencën e Teheranit]], më 1943]]
'''Aleatët e Luftës së Dytë Botërore '''ose''' Koalicioni Antifashist''' nga historiografia shqiptare, të quajtur '''Kombet e Bashkuara''' prej deklaratës së 1 janarit 1942, ishin vendet të cilat iu kundërvunë së bashku fuqive të Boshtit gjatë [[Lufta e Dytë Botërore|Luftës së Dytë Botërore]] (1939-1945). Aleatët e promovuan aleancën si përpjekje për të ndaluar agresionin [[Gjermania Naziste|gjerman]], japonez dhe [[Mbretëria e Italisë|italian]].