Ndryshimi mes inspektimeve të "Integrali"

995 bytes removed ,  13 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Term shkencor i përdorur në matematikë dhe në degë të ndryshme të teknlogjisë. Zakonisht shënohet me <math>\int_{}^{} </math> .
 
Në matematikë me termin integral nënkuptohet një funksion i kompleks matematikorë. Shenja e prorr nga matematikanët për integrali është në formë të shkronjës "''s''"-ë të shkrimit: <math>\int_{}^{} </math> .
 
 
Në teknologjin elektronike me këtë term nënkuptohet një pllakëzë në të cilën janë të futura qarqe të përbëra elektrike dhe ku madhësia e elementeve elektronike të këtyre qarqeve shtrihet në madhësit mikroskropike deri në ato të madhësis [[nano]] e [[ato]]. Teknika e prodhimt të këtyre pjesëve elektronike është zhvilluar me popullarizimin e komjuterve personal të cilët bazohen në integrale të tilla. Në fillim për prodhimin e këtyre pllakëzave janë përdorur elementet kimike si germaniumi, por me zhvillimin e teknologjisë prodhohen edhe nga elementet tjera më të përshtatshme siç është p.sh.: siliciumi. Në kohët e fundit edhe nga materiet bio-kimike (sipas shkencëtarve perendimor) sikur është rasti te [[VeriChip]] i cili mund të implantohet në trupin e njerut.
 
[[Category:Matematikë]]
Anonymous user