Ndryshimi mes inspektimeve të "Logjika matematikore"

ska përmbledhje të redaktimeve
Themelues i Logjikës matematikore konsiderohet matematicientimatematikani anglez [[George Boole]] kuptimet e para të logjikës formale i kanë dhënë grekët e vjetër me përfaqësuesin kryesor të saj Aristotelin. Logjika matematikore lindi nga nevoja e eliminimit të kundërthënieve dhe paradokseve që u paraqitën në teorinë e bashkësive poashtu ajo ka luajtur një rol të veçantë në lindjen e disa lëmive të reja të matematikës bashkohore. Kjo degë përsosi [[Simbolet matematikore|simbolet]] e deriatëhershme dhe e plotësojplotësoi me simbole të reja gjuhën simbolike.
 
==Gjykimet==
Anonymous user