Ndryshimi mes inspektimeve të "Mirela Kumbaro"

542 bytes added ,  1 vit më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
{{Kutia Politikan|Emri=Mirela Kumbaro|Figura=Mirela Kumbaro.jpg|Përshkrimi=|Madhësia e Figurës=|Detyra=Ministër i Kulturës|Fillimi i afatit=14 shtator 2013|Mbarimi i afatit=17 janar 2019|Datëlindja=4 mars 1966|Vendlindja=[[Tiranë]], [[Republika Popullore e Shqipërisë]]|Kombësia=shqiptar|Profesioni=nëpunës, kryetar i shërbimit sekret|Partia=|Detyra2=|Detyra3=|Paraardhësi=[[Visar Zhiti]]|Pasardhësi=[[Elva Margariti]]|Paraardhësi2=|Pasardhësi2=|Paraardhësi3=|Pasardhësi3=|Fillimi i afatit2=|Mbarimi i afatit2=|Fillimi i afatit3=|Mbarimi i afatit3=}}'''Mirela Kumbaro''' ([[Tirana|Tiranë]], [[4 Mars|4 mars]] [[1966]]) është pedagoge dhe përkthyese shqiptare. Më 2013 ajo u emërua ministre e Kulturës e shtetit shqiptar.
{{pa referenca}}
 
{{==Biografia-Box==
|Foto = Mirela Kumbaro.jpg
Znj. Mirela Kumbaro Furxhi kaKa lindur në Tiranë, në vitin 1966. Ajo mban titullin Profesore e Asociuar, të fituar në vitin 2012 në Universitetin e Tiranës, në fushën e gjuhësisë. Në vitin 2009 ka mbrojtur titullin Doktor i Shkencave në fushën e Studimeve Përkthimore pranë Universitetit të Tiranës. Ka mbrojtur Diplomën për Master në Përkthim dhe Komunikim Ndërkulturor në vitin 1994, në E.S.I.T - Paris III, Universiteti i Sor­bonne - Nouvelle, në Paris, Francë. Ka kryer studimet universitare dhe është diplomuar në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, në fushën e letrave frënge, në vitin 1988.<ref>http://kultura.gov.al/</ref>
|Emri Mbiemri = Mirela Kumbaro
|Emri Alt = Swift
|Prof = Politikane
|DL = [[4 mars]] [[1966]]
|VL = [[Tiranë]]
|Nacion = shqiptar
|}}
==Hyrje==
Znj. Mirela Kumbaro Furxhi ka lindur në Tiranë, në vitin 1966. Ajo mban titullin Profesore e Asociuar, të fituar në vitin 2012 në Universitetin e Tiranës, në fushën e gjuhësisë. Në vitin 2009 ka mbrojtur titullin Doktor i Shkencave në fushën e Studimeve Përkthimore pranë Universitetit të Tiranës. Ka mbrojtur Diplomën për Master në Përkthim dhe Komunikim Ndërkulturor në vitin 1994, në E.S.I.T - Paris III, Universiteti i Sor­bonne - Nouvelle, në Paris, Francë. Ka kryer studimet universitare dhe është diplomuar në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, në fushën e letrave frënge, në vitin 1988.<ref>http://kultura.gov.al/</ref>
 
Znj. Mirela Kumbaro Furxhi nuk vjen nga radhët e politikës, por nga karriera akademike dhe nga një angazhim i gjatë e aktiv në shoqërinë civile ku ka kon­tribuar në fushat e kulturës, arsimit dhe problemeve sociale.
Znj. Kumbaro është përkthyese, publiciste dhe eksperte ndër­kombëtare për projekte ndërkulturore dhe për pro­grame kërkimore universitare, të ndërmarra nga organizatat ndërkombtare si Bashkimi Evropian, Or­ganizata Ndërkombtare e Frankofonisë.
 
Mirela Kumbaro në vitin 2013 zgjidhet në krye të [[Ministria e Kulturës|Ministre e KulturëShqipërisë|Ministrisë së Kulturës]] e Shqipërisë.
 
==Shiko dhe==
==Referenca dhe shënime==
{{reflist}}
 
[[Kategoria:Biografi shqiptarësh]]
[[Kategoria:Politikane shqiptare]]
[[Kategoria:Ministra të Shqipërisë]]
[[Kategoria:Njerëz që jetojnë]]
[[Kategoria:Profesorë shqiptarë]]
[[Kategoria:Lindje 1966]]
[[Kategoria:BiografiAkademikë shqiptarëshshqiptarë]]
[[Kategoria:Ministra të Kulturës të Shqipërisë]]
[[Kategoria:PolitikanePërkthyes shqiptareshqiptarë]]
3.800

edits