Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeravica"

30 bytes added ,  1 vit më parë
lmd eshte lartësi mbidetare
(lmd eshte lartësi mbidetare)
'''Gjeravica''' me 2.656 m lartësi mbidetare është maja më e lartë në [[Alpet Shqiptare]] (Bjeshkët e Nemuna)në pjesën e Kosovës, edhe pse lartësia e vërtetë mund të jetë për disa metra më e madhe, ende e pakonfirmuar nga GPS. Radhitet si maja e tretë pas majës së malit Korab dhe Jezercit i cili gjendet në Alpet Shqiptare dhe ka lartësinë 2764 metra, [[Korabi|Mali i Korabit]] 41º48'N-20º30'E).
[[Skeda:Gjeravica_Kosovo.jpg|thumb|left]]
Kjo maje malore gjendet në perëndim të Kosovës, gjegjësisht në vargmalet e Bjeshkëve të Nemuna që ndajnë kufirin shtetëror të komunës së Deçanit me Shqipërinë. maja e Gjeravicës i takon territorit të komunës së Deçanit dhe afër saj gjendet edhe maja tjetër Gusani që me lmdlartësi mbidetare radhitet menjëherë pas Gjeravicës, Gusani ka lmdlartësi mbidetare 2639 m. maja e Gjeravicës gjendet në gjerësinë gjeografike veriore 42.53° dhe 20.13° të gjatësisë gjeografike lindore.
 
Kjo është njëra nga atraksionet turistike më të vizituara nga alpinistët e shteteve të ndryshme që nga viti [[1975]].
Anonymous user