Ndryshimi mes inspektimeve të "Krahasimi fizik i tigrit dhe luanit"

ska përmbledhje të redaktimeve
v
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
{{Further|Macja më e madhe}}
[[File:"At_Hagenbeck's."_Lions_and_tiger_in_a_cage_at_the_Hagenbeck's_Animal_attraction_on_the_Pike_at_the_1904_World's_Fair.jpg|thumb|Një fotografi në [[muzeu]]n Misuri duke treguar dy luanë dhe një tiger, 1904]]
Kur diskutojmë për [[Tigri kundër luanit#Dyluftimet e vëzhguara|luftërat]] midis [[Luani|luanëve]] dhe [[Tigri|tigrave]] shpesh bëhet një krahasim fizik i tyre. Në përgjithësi, në aspektin e dimensioneve të trupit dhe peshës, tigrat dhe lunët janë dy llojet më të mëdha të gjinisë ''[[Panthera]] ''dhe [[Felidae|familjes së maceve]]. Variacionet në mendime dhe matje ekzistojnë për ta, sidomos nëpër popullata ose nëngrupe të ndryshme. Përveç kësaj, ngjashmëritë dhe dallimet ekzistojnë për karakteristika të tjera, të tilla si gjatësia e kafkave të tyre. Sa i përket të afërmve të tyre parahistorikë, si tigri i Ngandongit dhe luanit amerikan, ato konsideroheshin të jenë mjaft të mëdha, por matjet, vlerësimet apo mendimet për peshat ose madhësitë e tyre ndryshojnë.
 
==Pesha==
[[File:Lion%26tiger_size.jpg|thumb|Krahasimi i profilit të tigrit dhe luanit]]