Dallime mes rishikimeve të "Hebrenjtë në Shqipëri"

== Në Ditet e Sotme ==
Në ditët e sotme, mbi 160 hebrejn të jetojnë në Shqipëri, shumica e tyre në kryeqytetin Tiranë. Një sinagogë i vjetër u zbulua në qytetin e Sarandës dhe një sinagogë të ri të njohur si "Hekal Shlomo" filloi të ofrojë shërbime për komunitetin hebre në Tiranë në dhjetor 2010. Një sinagogë mbetet në Vlorë, por nuk përdoret. Në dhjetor 2010, kryerabini Joel Kaplani u përurua si rabin kryesor i parë i Shqipërisë, nga ana e kryeministrit Sali Berisha dhe kryerabit i Izraelit Shlomo Amar. Një Qendra Komuniteti hebre i quajtur "Moshe Rabenu", u përurua edhe në Tiranë.
MATIA
 
== Burime ==
Anonymous user