Ndryshimi mes inspektimeve të "Izomeri"

894 bytes added ,  1 vit më parë
|}
 
===Izomeria e grupeve funksionore===
Kanë formulë të njejtë molekulare, por grupe funksionore te ndryshme, izomere te tille jane:
* Alkoolet dhe Eteret
* Aldehidet dhe Ketonet
* Acidet Karboksilike dhe Esteret
shembull perkatës;
 
{| class="wikitable sortable"
! Emërtimi sipas IUPAC !! Formula Molekulare !! Formula strukturore !! Formula tredimensionale
|-
| Etanoli(Alkool) || CH<sub>3</sub>OCH<sub>3</sub> || [[File:Ethanol-2D-flat.svg|120px]] || [[File:Ethanol-3D-balls.png|120px]]
|-
| Metoksimetani(Dimetil Eteri) || CH<sub>3</sub>CHOHCH<sub>3</sub> || [[File:Dimethyl ether Structural Formulae.svg|120px]] || [[File:Dimethyl-ether-3D-balls.png|120px]]
|}
Metoksimetani(Dimetil Eteri) dhe Etanoli (Alkool) kane formule te njejte molekulare C<sub>2</sub>H<sub>6</sub>O, por grupe funksionore te ndryshme, per kete arsye ndryshojne vetite fzike dhe kimike te ketyre dy komponimeve.
 
[[Kategoria:Kimi]]